Kantoor Den Haag | in ontwikkeling

12 jul 2018

Na onze korte break namen wij ons voor om meer te laten zien van onze projecten. Maar zoals dat soms gaat met voornemens, raken die snel op de achtergrond als je meteen weer in de drukte van projecten belandt. En precies dat gebeurde. Dus we werkten aan veel projecten, lieten we er hier nog niet veel van zien en resultaten vastleggen lukte al helemaal niet.  Zo werkten we de afgelopen maanden aan de realisatie van een prachtig monumentaal pand midden in het centrum van Delft, maakten we interieurplannen voor diverse kantoren en woonhuizen, maakten we een vernieuwend interieurplan van een partij die wonen en werken écht combineert in een pand, zijn we alweer druk bezig voor het Sloveense merk Rex Kralj voor de nieuwe catalogus en werken we ook aan een nieuwe collectie van onze eigen producten. Je snapt wel waarom we geen tijd meer vonden voor het vastleggen van resultaten. Toch houden we het voornemen aan want misschien moeten we onze werkwijze iets aanpassen zodat we toch meer kunnen delen en inspireren?  Daar gaan we tijdens de zomersluiting eens goed over nadenken. Maar eerst laten we van een project iets meer zien namelijk de opdracht van een makelaarskantoor uit Den Haag.

Een project met snelheid

Regelmatig worden wij ingeschakeld op een punt dat de opdrachtgevers al bijna de sleutel krijgen. Zo ook bij dit project van een makelaarskantoor. Vanwege hun beroep kunnen zij snel schakelen en verwachten dit ook van hun omgeving. Dus hebben wij met snelheid een passend interieurplan gemaakt voor hun nieuwe kantoor. Omdat meubels en aankleding vaak een langere levertijd hebben, hebben wij het plan ook zo opgebouwd dat het in fases uitgevoerd kan worden. De belangrijke functionele elementen zoals bureaus zijn direct geleverd, andere meubelstukken zoals een karpet en de bank mocht wel iets langer duren.

Het pand heeft mooie karakteristieke kenmerken. De opdrachtgever heeft een moderne smaak. We maakten een mooie mix van deze stijlen. Zoals vaak in zakelijke projecten is er ook een voorkeur om kleuren van de huisstijl te integreren in het plan. Wij kozen voor een warme tint rood te verwerken in een karpet. Naast de witte basis met grijstinten en de eiken vloeren zorgt dit voor warmte in het geheel.
Ook kozen wij voor zwarte accenten zoals in de verlichting. Tenslotte verzamelden wij diverse prints van de stad Den Haag in dunne zwarte lijsten als een subtiele verwijzing naar de branche van de opdrachtgever.
Het resultaat van het plan is een functioneel minimalistisch modern kantoor interieur. De ruimte voelt comfortabel aan en is representatief voor bezoekende klanten.

Give Away

Wil jij ook een mooie persoonlijke stadsprint van Alvar Carto maken? Wij mogen een voucher code weggeven voor een gratis print. Ga snel naar ons Instagram account en kijk hoe je mee kunt doen.

Design Details

Shopping collage 1. City Print | 2. fauteuil IKEA | 3. Staande lamp Hübsch | 4. stoel Menu | 5. kast Hübsch | 6. Samsung Serif | 7. karpet Perletta
Collage stadsposters 1. | 2. | 3. | 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *