Ontwerp | Tuinhuis

01 nov 2016

Een klein huisje in de tuin

Zoals jullie weten genieten Tessa en haar gezin erg van het buitenleven. Dat doen ze in hun huisje in Drenthe en gaan in de zomer op vakantie met hun vintage Eriba caravan. En er is nog een project waardoor zij nóg vaker buiten zullen zijn, dit keer lekker in hun eigen tuin in Pijnacker. Tessa ontwierp namelijk een tuinhuisje voor haar drie meiden. Vandaag delen we het verhaal achter de dit leuke project.

De tuin van Tessa en haar man ligt volledig rondom het huis en deels gelegen aan het water. Toen de meisjes klein waren speelden zij met veel plezier in een boomhut-speelhuisje. Maar nu de oudste 12 jaar is, is er behoefte aan meer een eigen plek. De zoektocht naar een geschikt tuinhuisje werd gestart en leek voorspoedig te verlopen toen een bestaand huisje gevonden werd op Marktplaats. Helaas kon het huisje niet vervoerd worden naar Pijnacker en daarmee waren zij weer waar zij gestart waren. Wat nu? De droom van Martin om een zelf een huis te bouwen werd aangewakkerd en zij besloten het tuinhuisje zelf te ontwerpen én te maken. Snel startte Tessa met het ontwerp waarbij zij zich liet inspireren door het woonhuis. Zo heeft het dak precies dezelfde hellingshoek en zijn er meer knipogen te vinden in het ontwerp. Het huisje met de afmetingen van 3,35 m x 2,5 m en een hoogte van 3,7 m staat verscholen in de tuin en heeft aan alle kanten ramen. Vanuit  het huisje kijk je prachtig naar het water. In het huisje werd een slaapverdieping gerealiseerd en daarmee ontstaat een plek waar de meisjes kunnen slapen. En er is een plekje om te zitten op een bank of aan het kleine tafeltje. Ondanks de bescheiden afmetingen heeft dit mini-huisje alles om dagen door te brengen.
Martin bouwde het huisje in fases en in zijn spaarzame vrije tijd. Hij maakte alles zelf maar kocht de kleine voordeur bij een zaak voor oude bouwmaterialen. Tessa verzorgde de afwerking en schilderde het onbehandelde hout wit. Ze koos voor de kleur groen voor de voordeur.

Wat vinden jullie van dit kleine huisje? Binnenkort laten we zeker meer zien met een echte binnenkijker.

Credits

Ontwerp tuinhuis – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Tessa Weerdenburg
Collage – huisje in mistbladeren in haarkleur groenlandschapdennenappelhouten huis
Sfeerbeelden – klimopgroene deurkastjeterracotta pottenlampvlonder

Design Details

bolletjeskleed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *