Tuin | buitenverlichting

17 mrt 2022

We hebben er allemaal zo naar verlangd: de lente. En de afgelopen weken konden we echt al een beetje genieten van lenteweer. Dat smaakt naar meer! Met lenteweer komt ook het moment om de tuin eens goed aan te pakken. Natuurlijk maak je het gezellig met planten en bloemen maar heb je ook goed nagedacht over de verlichting in de tuin? In deze post bespreken we vijf redenen om je tuin te verlichten. 

Inbrekers lopen je voorbij

Wist je dat een tuin met goede verlichting ervoor kan zorgen dat er minder snel zal worden ingebroken in je huis? Inbrekers doen hun werk het liefst in het donker, en staan niet graag in de spotlights. Als jij jouw tuin verlicht met een goede buitenlamp, is de kans groot dat ze rustig verder lopen, op zoek naar een tuin die niet verlicht is, waar wij rustig hun ‘werk’ kunnen doen. Een goede reden dus om je tuin niet donker te laten!

Het is prettiger thuiskomen

Kom je in het donker thuis van je werk, dan is het wel zo prettig als je tuin verlicht is. Je huis ziet er wat uitnodigender uit, en bovendien kun je tenminste zien waar je loopt. Zo struikel je niet over een verdwaalde voetbal of de kat van de buren, wel zo prettig. Bovendien vind je ook een stuk sneller het sleutelgat als je er een lampje bij hebt, dat scheelt weer een boel ergernis.

Tot in de late uurtjes van je tuin genieten

Zit jij in de zomer graag buiten in je tuin? Dan doe je dat misschien ook wel ’s avonds, zeker als het lang warm blijft. Alhoewel in de zomer de zon natuurlijk pas vrij laat ondergaat, wordt het naarmate de uren vorderen toch echt steeds donkerder en kun je je gezelschap niet zo goed meer zien. Een lampje aan kunnen zetten is dan wel zo prettig. Dat hoeft niet heel fel te zijn, maar een beetje sfeerverlichting in je tuin maakt een zwoele zomeravond wel extra gezellig. En ook als je zelf binnen zit, is het fijn dat iets van je tuin ziet. Dus in alle seizoenen heb je hier plezier van. 

De buurt is je dankbaar

Verlichting in je tuin breng je niet alleen aan voor jezelf, maar ook voor de buren, voor de buurt. Een hele donkere straat maakt geen fijne indruk, verlichte tuinen zien er prettiger uit en geven een veiliger gevoel. Een goede reden om de koppen bij elkaar te steken en allemaal op tuinverlichting over te gaan.

Het kan heel energiezuinig

Ben je bang dat al die verlichting je een hoop energie en dus ook geld gaat kosten? Dat is niet nodig. Tuinverlichting kun je namelijk heel energiezuinig aanleggen. Door te kiezen voor een buitenlamp met sensor, kun je ervoor zorgen dat er alleen licht schijnt als het donker is, of zelfs alleen wanner er beweging wordt gedetecteerd. Je lamp is dan niet langer aan dan nodig is. En door te kiezen voor zuinige LED-verlichting, zorg je er al helemaal voor dat de energiekosten geen reden hoeven te zijn om af te zien van verlichting in je tuin.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *