Zolder slaapkamer | Artek inspiratie

12 dec 2017

In oktober schreven we voor het eerst over de slaapkamer plannen van Nathalie en Bas. Wil je nog even teruglezen dan kan dat hier. Vandaag zoomen we in op de verdere plannen, laten we een ontwerp zien dat we gaan uitvoeren in de slaapkamer en leggen we uit waarom we ge茂nspireerd zijn door Artek.

De uitvoering

“In oktober waren het nog slechts plannen en nu, twee maanden later, is er een hoop gebeurd. De elektra is aangebracht door mijn vader. Een enorme klus omdat er op de zolder verdieping van ons huis uit 1961 slechts 茅茅n wandcontactdoos en 茅茅n lichtpunt met schakelaar aanwezig聽was. Dagen van sleuven hakken, leidingen aanbrengen en draden trekken volgden. Toen die klus geklaard was, konden we de laatste wanden dicht maken en direct daarop kwam de stukadoor. Ik weet dat veel mensen een hekel hebben aan het stof en viezigheid die stukadoren met zich meebrengt maar bij elke wand die met gips werkt afgewerkt maakte mijn hart een sprongetje. Wat werd de ruimte licht en mooi! Ik schilderde de ruimte en Bas ging samen met mijn schoonvader hard aan de slag met de afwerking. Zij plaatsten plinten en een kast achter ons bed. Vervolgens kon de wastafel en het bad weer op zijn plek en we konden na weken weer slapen op de kamer. En dat was echt genieten.

Multifunctioneel en tijdloos

Het voordeel van stapsgewijs eerst het basis plan uitvoeren en daarna de rest, is dat er ook ruimte is voor kleine veranderingen en toevoegingen. Zo besloten we de garderobekasten niet meer terug te laten komen in de slaapkamer. Die komen nu in een kleinere kamer op de zolderverdieping. En ik miste een kaptafel waar ik even kan zitten om me op te maken. Vanuit die wens maakten wij een ontwerp voor een zwevende eiken plank die met een krukje eraan als kaptafel kan dienen. Met het idee van de plank zochten we dus een stoeltje of kruk. Na even denken viel onze keuze op de iconische kruk 60聽van Artek. Tegenwoordig geven wij de voorkeur om iets meer te besteden aan iets dat jaren lang mee kan. En dit ontwerp is tijdloos en zal me nog jaren aanspreken. Ook zie je in het ontwerp van de zolder dat deze Artek kruk meerdere functies zal hebben in onze slaapkamer. Zo kan hij dus staan bij de kaptafel maar ook bij het bed als nachttafeltje (positie 1) en bij het bad als handig tafeltje (positie 3) zodat tijdschriften en een lekkere kop thee in handbereik zijn. Multifunctioneel, tijdloos en gewoon heel mooi dat past helemaal bij onze voorkeuren.

Ben je nieuwsgierig aan het worden naar de slaapkamer? In het nieuwe jaar zullen we een binnenkijker hier delen en op Instagram zal ik binnenkort al wel wat foto’s plaatsen van de kamer.”

Design Details

Artek kruk via Flinders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *