Gestyled door | Stoffetti Atelier

09 mei 2023

Onze houten handgrepen Stick kun je gemakkelijk in de shop bestellen tot 1,2 m. (achter de schermen werken we er aan om ook grote maten gemakkelijk te bestellen in de besteltool, binnenkort mogelijk dus)
We maken echter ook langere grepen en wij kregen een verzoek van een meubelmaker die keukens maakt. Hij wilde Stick Round in noten toepassen in een van zijn projecten en wel van 200 cm lang. Geen probleem voor ons en al snel waren ze gereed. Alleen transport was op dat moment even een puzzel dus besloten wij de Sticks zelf te brengen zodat ze op tijd en heel aan zouden komen.

Na een tijdje ontvingen we van Jolanda van Stoffeti Atelier een berichtje. De lange grepen waren bestemd voor haar keuken en ze deelde blij de resultaten. Wij mochten het resultaat ook delen ter inspiratie. Het effect van een hele lange greep is erg mooi.

Tip voor rustige uitstraling

Wij krijgen vaak de vraag over de beste maatvoering en de plaatsing van de grepen in de keuken. Naast dat er oneindig veel mogelijkheden zijn en dat het ook echt een persoonlijke voorkeur betreft is dit wel een goed voorbeeld van een van de opties. Je niet hoeft te kiezen overal dezelfde lange grepen. Je ziet dat Jolanda een zorgvuldige keuze heeft gemaakt met een lange greep op de hoge kast, één lengtemaat grepen op de lage kasten en zelfs geen grepen op de kasten waar de oven in zit. Het geheel is rustig en uitgebalanceerd. Denk bijvoorbeeld na of je bovenkastjes echt handgrepen nodig hebben of dat je ze kunt en wilt openen aan de onderzijde van het deurtje. Heb je lade onder de oven, wij adviseren om daar geen greep toe te passen zodat de lade een blind paneel lijkt. In de meeste gevallen gebruik je die lade maar heel af en toe.

Heb je vragen over de mogelijkheden van de houten handgrepen? Laat hier een berichtje achter of stuur ons een mail. We helpen je graag verder. Wil je houten handgrepen op maat bestellen? Neem dan hier een kijkje in de shop en volg de stappen.

Credits

beeld Jolanda Keijzer – Stoffeti Atelier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *