Kinderkamer Make Over | Bente

11 dec 2017

Heb je de kinderkamer van Bente wel eens gezien in het mini woonboek van Woonblog.be? We schreven er eerder over, dus neem gerust een kijkje hier. Bente was toen zes en een half jaar en had een perfecte kamer. Maar meisjes worden snel groot en voor haar tiende verjaardag, afgelopen november, kreeg Bente een bijzonder cadeau: een nieuwe kamer! En dan hebben we het niet over een nieuw verfje, wat accessoires en een ander bed. Nee, Bente krijgt écht een nieuwe kamer doordat de oude kamer van haar zusje Lieve erbij getrokken wordt. Dus op haar verjaardag ging Bente samen met haar vader en moeder aan de slag en al snel was de kamer leeggeruimd, de tussenmuur gesloopt en het maatwerkbed gedemonteerd.

Een roze kinderkamer

Toen de ruimte zichtbaar werd, maakte Tessa samen met haar dochter een plan hoe die kamer er uit komt te zien. De kleur van de kamer stond voor Bente als een paal boven water, dit moest roze worden. En hoewel Tessa subtiel nude achtige zachte tinten voorstelde, werden deze direct van tafel geveegd. Het moest écht roze zijn. Gelukkig heeft Fairf een prachtige tint in haar collectie. Ken je trouwens Fairf al? Fairf levert duurzame muurverf die goed is voor mens en milieu. Nadat Tessa en Bente eerste meerdere kleuren kozen via hun fijne kleursample service viel de definitieve keuze op Riewert. We zijn reuze benieuwd hoe die in haar kamer gaat staan. We laten dit je natuurlijk zien zodra de kamer af is.

De nieuwe indeling

De voornaamste reden voor deze verandering is dat Bente graag meer ruimte wilde om te spelen. Voorheen was haar kamer voornamelijk een hoog bed, een smallere strook vloer en een bureautje. Zoals je kunt zien in het ontwerp heeft Bente straks volop ruimte met een kamer van tweeëntwintig vierkante meter om lekker te rommelen in haar kamer met haar zussen of vriendinnen. Ze krijgt een tweepersoonsbed tegen de wand die roze wordt geschilderd. Het grote bed is makkelijk voor logeetjes maar ook voor het voorlezen in bed is dit fijn. Er komen verschillende hoge en lage kasten voor kleding, speelgoed en boeken. In het midden van de ruimte ligt straks een lekker vloerkleed met een klein bankje en Bente ziet zichzelf hier al met playmobil spelen. In de dakkapel die lekker uitkijkt op water en groen wordt een bureau op maat gemaakt zodat Bente hier op haar gemak kan knutselen en straks als tiener huiswerk kan maken. Door de drie ramen wordt het een ruime en lichte kamer waar ze jaren mee vooruit kan.

Ben je benieuwd naar het proces van de verandering van deze kinderkamer? Neem dan een kijkje op ons Instagram account. Via stories laten we meer zien van achter de schermen. En binnenkort volgt hier natuurlijk een binnenkijker van het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *