Een duurzame Kerstboom

06 dec 2017

Elk jaar regelt Tessa de kerstbomen voor de buurt. Ze hebben er inmiddels een leuke traditie van gemaakt om op een bijzondere manier aan een kerstboom te komen. Het regelen van de kerstbomen begon met het kopen van de kerstbomen bij een bevriende kerstbomen-verkoper. Toen die daar mee stopte, gingen ze op zoek naar een lokaal kerstboom verkooppunt in het dorp en met een leuke wandeling haalden ze daar gezamenlijk hun boom daar. En hebben ze zelfs al eens een eigen boom omgehakt in een bos.

Toch stond het Tessa tegen dat die mooie bomen na de feestdagen werden afgedankt. Daarom ging zij dit jaar op zoek naar een duurzame variant en die vond ze al snel via Adopteer Een Kerstboom.
De biologische kwekers van Adopteer Een Kerstboom verstaan de kunst van het laten overleven van kerstbomen als geen ander. Daarom overleeft zo’n 80-90% van de bomen de kerst en kan dus volgend jaar weer met je mee. Daarnaast werken zij volgens strenge BIO richtlijnen en zoeken een bestemming voor bomen die ‘met pensioen’ mogen.
Het werkt precies zoals de naam zegt: na voorinschrijving adopteer je een kerstboom die je in december kunt ophalen. Jouw persoonlijke kerstboom (met nummer aan de boom) gaat mee naar huis en geeft sfeer tijdens de feestdagen. Vervolgens breng je de boom weer terug. Het jaar erop krijg je in november weer een seintje om jouw boom op te halen. Er zijn afhaalpunten op heleboel plekken in Nederland dus er is altijd wel een punt bij jou in de buurt.

We zijn benieuwd: hoe doe jij het eigenlijk met Kerst? Heb je een kerstboom in huis en kies je dan voor echt of nep? Spreekt dit concept van een adoptieboom je aan? Laat gerust een berichtje, we horen graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *