Slaapkamer Pijnacker | in ontwikkeling

16 apr 2019

In deze blogpost zoomen we in op een slaapkamer van een particulier interieur project dat wij met veel plezier hebben gedaan. Onze opdrachtgevers kochten een nieuwbouwwoning en wisten meteen dat zij het huis zouden willen aanpassen zodat het helemaal naar hun zin zou zijn. Wij kregen de vrije hand om de standaard indelingen aan te passen en zo de woning als maatwerk op hun wensen en behoeften te laten aansluiten. Dit deden wij voor de gehele woning en zo ook de ouderslaapkamer. Kijk en lees je mee?

Nieuwbouwwoningen staan niet bekend om hun spannende indelingen van ruimtes. Zo ook de woning van onze opdrachtgever. De bovenverdieping was vooral functioneel ingedeeld met de nadruk op rechttoe, rechtaan en daarmee eigenlijk saaie basis slaapkamers. De wens van de opdrachtgever was een ruime, gezellige luxueuze ouderslaapkamer die bovendien veel kastruimte zou bieden al dan niet schuifdeurkasten. We namen de bestaande indeling als basis en pasten met name de wanden en deuren aan zodat er drie ruime slaapkamers en een badkamer ontstonden die elk volop mogelijkheden in zich hadden. Er onstonden spannende hoekjes die bovendien efficient zijn omdat deze hoeken een specifieke functie toebedeeld kregen.

Het bed plaatsten wij in het deel met het meeste licht, bij de twee ramen. Onder het raam ontwierpen wij een lage opbergkast die de gehele ruimte beslaat. Naast opbergen kun je erop zitten bij het raam met wat kussen of persoonlijke items erop zetten die de ruimte persoonlijkheid geven. De kast loopt optisch door in de ruimte met de hoge kledingkasten. Deze inloopkast biedt veel kastruimte zonder dat de kasten nadrukkelijk aanwezig zijn. De rustige materialen zijn doorgevoerd in de gehele woning: gebruik van hout, natuurlijke materialen als wol en linnen, frisse witte wanden en donkere accenten.

De opdrachtgevers waren erg enthousiast over de nieuwe indelingen. Het huis wordt momenteel gebouwd met de nieuwe indeling als basis. We kijken er naar uit om de resultaten over een tijd te kunnen laten zien.

Credits

omslag
ontwerp door Design Studio Nu
beeld 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.