Buitenleven | Bell Tent kampeerervaring

19 jun 2018

Een tijdje terug vertelden we over de plannen van Nathalie om te gaan kamperen met een Bell tent. Ondertussen is de tent gekocht en uitgeprobeerd. Nathalie vertelt over haar ervaringen.

“Soms verheug je je op iets en is het in het echt nóg leuker dan je had gedacht. Dat is samengevat onze ervaring met het kamperen met onze nieuwe tent. We zijn dus enthousiast en kijken uit naar onze volgende kampeertrip. Ons plan is om in de zomervakantie wat langer op een plek in de natuur te gaan staan maar ook juist weekendjes of een paar dagen weg te gaan en Nederland te ontdekken. Maar eerst vertel ik je graag over onze ervaring en hoe wij kamperen.

De Bell tent

Toen wij de tent binnenkregen, besloten wij hem te testen in een park in de buurt. Binnen tien minuten stond de tent; het is echt een heel gemakkelijke tent om op te zetten. Je rolt de tent uit, zet de paal in het midden op waardoor hij eigenlijk al staat. Dan nog de stokken van de entree, alles aanspannen en vastzetten met haringen en dat is het dan ook. Vervolgens heb je het gevoel van een huisje omdat je ook gemakkelijk kunt staan in de tent. Je kunt hem gerust meenemen zonder te oefenen, dit kan echt iedereen.

Heerlijk slapen zoals thuis

Waar wij als eerste in hebben geïnvesteerd, zijn goede slaapmatten. Wij kozen voor zelfopblazende matten die veel comfort geven. Ze zijn ruim en isolerend waardoor je echt slaapt zoals thuis. Het enige dat ik nog wil toevoegen is een topdekmatras zodat de twee matten waar wij op slapen als een zullen voelen. De hoofdkussens en het beddengoed van thuis gaan ook mee dus het bed is comfortabel en vertrouwd. Ook de kinderen hebben dezelfde matten en slapen dus net zo fijn. Als iedereen goed slaapt, blijft kamperen ook gezellig.

Huiskamer in de buitenlucht

Verder hebben wij gekozen voor comfortabel meubilair van Lafuma. Het meubilair ziet er leuk uit, is praktisch en heel duurzaam. De vlinderstoelen gebruiken wij al jaren in ons vakantiehuisje op de Veluwe en gaat nu dus mee op kampeervakantie. Door de flinke ruimte in de tent konden wij slaapplekken creëren en nog een soort huiskamer waardoor we, als het frisser werd, lekker binnen konden gaan zitten.

Orde en netheid

Tenslotte houden wij van geordend en overzichtelijk leven. Een tip is om je spullen in kratten te doen met een deksel. Wij hebben verschillende kratten zoals een krat met huishoudelijke spullen met servies, een afwasteil en theedoeken. Je hoeft zo niet te zoeken en als je de spullen niet gebruikt kunnen ze terug in de krat en kun je ook nog dingen op de krat zetten. In die krat zitten zelfgemaakte katoenen zakken waardoor losse spullen zoals bestek gemakkelijk op te bergen zijn. We kiezen trouwens soms voor echte kampeer oplossingen zoals een lichte en ruimte besparende pannenset maar ook regelmatig voor het gemak van thuis. Voor ons dus gewoon normaal bestek. Deze balans zorgt ervoor dat wij het buitenleven ervaren zonder in te leveren op comfort.

Logeren bij de boswachter

Wij zijn ook bijzonder positief over logeren bij de boswachter. Bij deze plekken vind je rust en natuur. Wij kwamen aan na een lange reis met veel file en waren die spanning zo kwijt. Konijnen die rondhupsen in de schemering en een fijne vuurplaats waar je je kunt opwarmen, deze campings zijn een echte aanrader om Nederland eens van een andere kant te zien.”

Wat zijn jouw tips voor een fijne kampeervakantie? Laat gerust een berichtje achter, we horen graag jouw ideeën.

Credits

omslag en beeld verlichte Bell tent | Design Studio Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *