Minimalistische slaapkamer

19 jun 2018

We hebben een zwak voor een goed ingerichte slaapkamer. Tessa heeft recent haar slaapkamer aangepakt bij een ruil van kamers in huis. En Nathalie heeft een half jaar geleden juist de slaapkamer grondig aangepakt in haar klushuis. Wat deze ruimtes overeen hebben, is dat de focus ligt op het bed, de plek om te slapen. Het liefst zouden wij een minimalistische slaapkamer hebben, maar hoe creëer je nu zo’n kamer van letterlijk en figuurlijk rust?

Het bed als centraal punt

Voor een minimalistisch slaapkamer adviseren wij eens kritisch te kijken naar wat er aanwezig dient te zijn in de ruimte. Is die garderobekast echt nodig in deze ruimte of is er een plek op de gang of in een andere kamer? Door zaken weg te laten krijg je meer ruimte en dat alleen al geeft rust. Het bed is vervolgens automatisch het centrale punt. Dáár draait het om in deze kamer. Maak dus ook bewuste keuzes voor een kwalitatief goed bed. Misschien heb je nu je zaken hebt weggelaten, wel meer ruimte voor een grotere bedmaat zodat je nog comfortabeler ligt. Een boxspring zonder hoofdeinde heeft een luchtige uitstraling, ook als je voor een wat ruimere maat zoals 180 x 200 cm kiest. Als het beddengoed dan ook nog eens zacht en uitnodigend is, ben je al een heel eind met de minimalistische slaapkamer. Onze voorkeur is linnen beddengoed of zacht biokatoen.

Met zacht licht wakker worden

Ook erg belangrijk is de verlichting in de slaapkamer. Je hebt verschillende functies nodig voor een goed verlichte slaapkamer. ‘S avonds zal je misschien wel willen kunnen lezen, maar in de ochtend heb je misschien aan een klein lampje voldoende om rustig op te staan. Wij hebben goede ervaringen met slimme verlichting die je via een app bestuurd zoals van Philips Hue of Tradfri IKEA. Die kun je vervolgens helemaal in stellen naar jouw levensstijl. Bijkomend voordeel van slimme verlichting is dat je minder lampen nodig hebt in de ruimte waardoor de slaapkamer nog steeds minimalistisch ingericht zal zijn.

Een rustig kleurpalet

Qua kleurgebruik kun je verschillende kanten op. Zoals je in de sfeerbeelden ziet, is een lichte witte kamer fris en energieopwekkend en rustgevend tegelijk. Toch zijn er ook veel mensen die de voorkeur geven aan een stemmige donkere ruimte waarbij zij direct het gevoel hebben in een knus holletje te kruipen om vervolgens toe te geven aan slaap. Zorg in ieder geval voor een rustig palet en stem de tinten op elkaar af.

Welke minimalistische slaapkamer zou jij kiezen? We horen het graag dus laat gerust een berichtje achter.

Credits

alle beelden door Wen van Woudenberg | art direction Design Studio Nu voor Rex Kralj
collage beelden | beddengoed | ontbijt op bed | slaapkamer | daybed bij bed

Design Details

beddengoed HM home | small day bed Rex Kralj

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *