FAQ | raamdecoratie

15 jun 2023

Het is weer tijd voor een bericht in de categorie FAQ. Hier beantwoorden we knelpunten die we regelmatig terugzien bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. We helpen jullie graag verder met tips en ideeën. Dit keer staat raambekleding centraal.

Wensen en behoeften

Het startpunt is dat je goed nadenkt over je wensen en behoeften. Wat wil je met raamdecoratie bereiken? Wil je dat het zorgt voor meer privacy en minder inkijk? Wil je de bijvoorbeeld slaapkamer donkerder maken en kies je voor verduistering? Is de raambekleding meer bedoeld voor aankleding en sfeer en dus vooral decoratief? Of misschien wil je wel een lelijk element in je interieur verstoppen met behulp van raamdecoratie zoals een verwarming of buizen en leidingen.  De antwoorden op deze vragen geven je al een richting welk type raambekleding voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Goed advies

Gordijnen, rolgordijnen, luxaflex, vouwgordijnen, duettes: de mogelijkheden voor raamdecoratie zijn eindeloos. Wat we regelmatig zien bij onze opdrachtgevers is dat de aandacht eerst naar andere punten in het interieur gaat en dat de raambekleding er later in het proces pas bij komt kijken. Dat is begrijpelijk want het is een vak apart. Onze eerste advies is dan ook: laat je eens adviseren door een expert. Ga met het lijstje van wensen en behoeften langs en bespreek de mogelijkheden. Dat kan een interieurontwerper zijn die een voorstel doet dat past bij de rest van je interieur of ga naar een woningstoffeerder en laat die meekijken in jouw specifieke situatie. Zij weten precies welke innovaties er zijn op het gebied van raambekleding. Bovendien weten zij ook oplossingen voor lastige situatie zoals uitstekende verwarmingsbuizen, rare hoeken die je bijvoorbeeld in een erker wel eens ziet of aparte vormen.

Stalen

Wat ook kan helpen is om stalen aan te vragen. Op die manier kun je gemakkelijk bekijken hoe een stof of materiaal in jouw inrichting zal passen. Het materiaal en de kleur van de raambekleding is heel bepalend voor de uitstraling. Lichte natuurlijke materialen zullen zorgen voor knusheid en tegelijk weinig licht wegnemen maar wel prettig filteren. Donkere materialen zoals zwarte raamdecoratie van Luxaflex zorgen meer voor een statement in het interieur. Dat kan een mooi accent zijn.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blogpost nog een vraag? Laat gerust een berichtje achter onder dit bericht. We helpen je graag verder.

Credits

Beeld vouwgordijn en omslag | beeld linnen gordijn | beeld badkamer | beeld slaapkamer | beeld grijs vouwgordijn | beeld zwarte luxaflex | beeld zwarte luxaflex badkamer

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *