Zomer | bloemen drogen met Pegrail

23 jun 2023

Het ontwerpidee achter Pegrail

Eigenlijk al onze eigen ontworpen producten komen voort uit behoefte. Zo ook met Pegrail. We houden van het drogen van kruiden en bloemen maar niet van de rommel die dat mee kan brengen. Overal in huis omgekeerde hangende bosjes geeft ons al snel onrust. Dat is zonde want het proces zelf is zo leuk om te doen. Eerst het plezier van mooie bloemen die groeien in de tuin of ergens in de natuur. Daarna het drogen en vervolgens daar weer lang plezier van te hebben.
We maakten een rekje voor aan de muur die zo minimalistisch mogelijk is. Zelfs de pinnetjes zijn verstopt achter het rekje zelf. Heb je bloemen te drogen? Je hangt ze gemakkelijk op aan de pinnetjes. Even niks te drogen? Pegrail leent zich ook uitstekend voor andere mooie accessoires en zelfs leeg met een kleine print op het rekje is Pegrail mooi om te zien.

Tessa gebruikt Pegrail om bloemen te drogen. Ze zaaide juffertje-in-het-groen. Een prachtige bloem die na de bloei hele mooie zaaddozen geeft. Dit zijn een soort ronde knoppen met een krans van gedroogd blad er omheen. Als de zaaddoos helemaal droog is, vallen de druppelvormige zwarte zaadjes uit sleuven aan de bovenkant.

Hoe droog je bloemen?

Verwijder de overtollige bladeren en bind de bloemen met elastiekjes bij elkaar in kleine bossen. Hang ze vervolgens ondersteboven op een warme en droge plek. Een donkere plek is ook handig als je kleur van de bloem wilt behouden. Hoe sneller ze drogen, hoe beter het resultaat.

We zijn benieuwd, zou jij Pegrail gebruiken voor het drogen van kruiden en bloemen of toch meer voor accessoires? Laat gerust een comment achter, we vinden het leuk om van je te horen!

Credits

Beeld Tessa Weerdenburg | Design Studio Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *