Binnenkijker | Fleur Storm – van der Plaat

12 jun 2023

We beginnen met een nieuwe serie op onze journal waarbij je kunt binnenkijken in de huizen van het team van Design Studio Nu. Wil je meer weten over wie Team Design Studio Nu vormen? Kijk dan hier.

Interieurontwerper Fleur Storm – van der Plaat bijt het spits af en verwelkomt ons teamlid Judith om een dag haar huis te komen fotograferen. Fleur woont samen met haar man en twee dochters in een nieuwbouwwijk in Den Haag aan de kant van Wateringen. Ze heeft haar huis stap voor stap onder handen genomen en werkelijk elke ruimte met zorg ontworpen en ingericht. We nemen je graag mee voor een kijkje in het gezellige en opgeruimde huis van Fleur.

Warm, gezellig én netjes

Wat direct opvalt als je de foto’s ziet van het huis van Fleur: het is naast warm en gezellig ook netjes en georganiseerd. Fleur vertelt hierover: “Ik ben ooit gestart met het hele huis op te ruimen volgens de Marie Kondo methode. De methode van Marie Kondo betekent in het kort dat je je huis opruimt per categorie en niet per ruimte. Het belangrijkste is daarbij dat je alleen de dingen bewaart waar je echt van houdt. Bij het opruimen vraag je jezelf steeds af: word ik hier blij van? Toen ik daarmee bezig was, nam ik mezelf ook voor mezelf in de toekomst alleen nog te omringen met spullen die ik mooi vind. Want daar word ik namelijk ook blij van en het geeft rust. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een wasmand. Ik zoek dan liever een exemplaar die functioneel is én mooi is dan even snel een plastic variant die je niet in het zicht wil hebben.”

Bijzondere persoonlijke meubelstukken

Als we vragen waar Fleur het meest blij van wordt in haar huis, is dat het kinderstoeltje dat in de woonkamer staat. Ze kreeg het van haar tante en haar vader heeft precies hetzelfde stoeltje. Ze werden namelijk gemaakt door de overgrootvader van Fleur. “Ik vind het zo bijzonder dat de opa van mijn vader deze meubelstukken met zoveel precisie heeft gemaakt. Echt vakmanschap. Het is een vertrouwd meubel omdat ik het zo goed ken, mijn vader heeft erop gezeten en nu zitten mijn dochter er weer op. Het is fijn om zulke erfstukken te gebruiken en door te geven.”

Zorg en aandacht voor elke m2

Die zorg en aandacht zie je terug in elke ruimte in het huis van Fleur. “soms zie ik bij opdrachtgevers dat in hun huis er aandacht is geschonken aan de begane grond met woonkamer en keuken en hoe hoger je het in huis komt, er minder zorg is besteed aan die ruimtes. Jammer, want elke vierkante meter in huis verdient dat. Op die manier voelt je huis veel completer omdat het overal fijn is om te zijn. Zo is onze zolder ook een fraai afgewerkte ruimte. Het is geen rommelzolder waar spullen zich verzamelen. Het is gewoon de bovenste verdieping van ons huis. Ik werk op dit moment grotendeels vanuit huis en heb er een heerlijke werkplek gecreëerd waarbij ik direct rust ervaar als ik er binnenstap”

Rustige materialen met een subtiele toevoeging

Het is geen verrassing dat Fleur zo nauwlettend is op het optimale gebruik van een huis en de ruimte daarin. Ze heeft elf jaar lang bij IKEA gewerkt als interior designer. Daar leerde ze als geen ander na te denken over elke laag van de inrichting van je huis. Hierbij gaat functionaliteit hand in hand met de juiste sfeer voor de bewoner. Dat laatste verschilt natuurlijk per persoon.
“Ik hou van die mix van rustige materialen met een subtiele toevoeging waarbij warmte en gezelligheid ontstaat. Dit zie je bijvoorbeeld terug in onze keuken. Het is een tijdloze keuken van strakke materialen met witte fronten en een grijs werkblad. Ik koos voor tegels met kleine imperfecties en houten plankjes voor opbergruimte van de spullen die gezien mogen worden. Die combinatie vind ik heel fijn. De stangen gebruik ik ook weer voor spullen die ik graag zie. Bovendien is het een plek waar ik kan veranderen in accessoires en dus sfeer.”

IKEA klassieker

In de werkplek van Fleur is ook de rust die opvalt. De wanden zijn zo ontworpen dat ze verschillende ruimtes opdelen en geven door het hout ook direct sfeer. Boven het bureau hangt een klassieker van IKEA met een leuke anecdote. “Nathalie heeft ook lang bij IKEA gewerkt en we merkten dat je dan soms je oog laat vallen op meubilair, er stiekem verliefd op wordt en het vervolgens níet koopt. Zo ook met dit kastje. Het is een klassieker van IKEA, prachtig gemaakt van massief hout en diep mat zwart gebeitst. Toen Nathalie er eentje gevonden had op Marktplaats waren we samen zo enthousiast. Vervolgens tipte ze mij toen deze op Marktplaats verscheen omdat haar zoekopdracht nog actief was. Ik twijfelde dit keer niet en kocht hem en gebruik het kastje voor kantoorspullen. ”

Behang als sfeermaker

Als je zorgvuldig keuzes maakt in je interieur, doe je er ook lang mee. Dat bewijst ook de kinderkamer van Vera, de jongste dochter van Fleur. “Dit was eerst de kamer van Rosalie. Het behang is van Sandberg en heeft schattige tekeningen van planten en dieren. Dus toen ik in verwachting was van Vera maakten we van deze kamer de babykamer en verhuisde Rosalie een kamer verder. Het behang geeft bovendien sfeer aan de hele ruimte. Er is nog maar weinig nodig voor gezelligheid en dat geeft ook weer rust. Ook leuk om te vertellen is dat de kruk van Design Studio Nu ook overal op deze verdieping ronddwaalt. Rosalie pakt hem overal voor zodat zij ook gemakkelijk iets kan pakken of ergens bij kan. De ideale kruk die ook kinderen zelf kunnen hanteren.”

Design Details

In deze binnenkijker zie je veel producten van Design Studio Nu en uit onze shop. Zie je iets dat niet benoemd is? Laat gerust een berichtje achter voor Fleur, zij helpt je graag verder.

Bijzettafel eiken | Zwarte S-haken | Wafeldoek | Ovenwant | Lepel Keramiek | Keukengerei Hout | Schaar | leren handgrepen Naturel | kruk | print kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *