FAQ | verwarming

17 apr 2018

Met onze blog delen we ideeën in de hoop daar anderen mee te inspireren. Of een van de lezers te helpen met interieur knelpunten die regelmatig ook voorkomen bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. Reden genoeg om ideeën en tips hier te delen met in de categorie FAQ. Vandaag behandelen wij een veelvoorkomend knelpunt in het interieur. Namelijk hoe je het beste om kunt gaan met verwarming in een ruimte.

In Nederland is verwarming van het huis van essentieel belang om comfortabel te leven. Maar helaas is het vaak zo dat een radiator niet fraai is om te zien en zelfs stoort in de ruimte. Dit knelpunt is iets dat wij altijd meenemen in onze ontwerpen. Er zijn verschillende opties om verwarmingselementen te verwerken in het interieur. We bespreken er in deze blog vier, hopelijk zit de oplossing voor jou ertussen.

Optie 1 – kiezen voor een mooie of onopvallende radiator

Zoals reeds gezegd, verwarming is nu eenmaal nodig. Dus als je een kale ruimte ontwerpt, kies dan voor mooie radiatoren die bij de ruimte passen. Er zijn tegenwoordig voldoende opties om strakke minimalistische modellen te plaatsen die bijna wegvallen tegen de muur. Of kies juist voor een sierlijk vintage model die charme en warmte uitstraalt.

Optie 2 – de radiator verstoppen

Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om een radiator te kiezen en moeten het met een bestaande situatie doen. Een goede optie kan dan zijn om de lelijke radiator te verstoppen. Wij zijn zelf liefhebbers van een zitje bij het raam. Door een radiator om te bouwen verstop je het verwarmingselement en kun je deze extra functie creëren. Let dan wel op dat de radiator voldoende mogelijkheid heeft om lucht te circuleren.

Optie 3 – aandacht van de radiator afleiden

Als de radiator redelijk neutraal is, kan hij toch je aandacht vragen. Door er mooie planken boven te hangen of te kiezen voor een mooie ingelijste print wordt de aandacht afgeleid van de radiator en valt je oog direct op een fraai element in het interieur. Op deze manier is het verwarmingselement niet meer storend aanwezig en heb je op een vrij eenvoudig manier een oplossing gevonden.

Optie 4 – kiezen voor onzichtbare verwarming

Radiatoren zijn niet altijd noodzakelijk. Goede vloerverwarming kan ook dienen als hoofdverwarming.
Op deze manier hoef je geen rekening meer te houden met verwarmingselementen in de ruimte. Ook in kleine ruimtes kan het bijzonder praktisch zijn om te kiezen voor vloerverwarming. Het bespaart immers ruimte als er geen rekening gehouden dient te worden met een radiator.

Heb je zelf een interieur knelpunt en wil je dat we met je meedenken? Laat je vraag hier achter; we besteden we er graag aandacht aan.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *