Verbouwen | slaapkamer

15 mei 2019

Wellicht heb je het via Instagram gezien? Nathalie zit midden in een serieuze verbouwing én verwacht in juni een baby. Regelmatig krijgt zij de vraag of ze het nog een beetje volhoudt allemaal. Nu is het niet ideaal om te verbouwen in zo’n situatie. Maar het verloopt allemaal redelijk voorspoedig. Bovendien is er een heel team aan het werk om zoveel mogelijk gereed te krijgen voor dat de baby komt. Wil je meer zien van deze verbouwing? Neem dan een kijkje op haar persoonlijke Instagram account bij hoogtepunt renovations.
In deze blog gaan we in op een van haar oplossingen om door een verbouwing heen te komen. Namelijk het creëren van een stof- en stressvrije omgeving: de slaapkamer.

“Het meest stressvolle van verbouwen is voor mij is de rommel. Na een aantal jaar leven in een klushuis ben ik er wel redelijk aan gewend dat er overal wel iets staat, de afwerking te wensen over laat omdat dat pas later aan de beurt is en dat bovendien alles steeds verplaatst wordt. Rommel en chaos is nog steeds mijn grote ergernis. Dus zorg ik altijd dat er een aantal plekken zijn waar het lijkt alsof deze chaotische periode binnenkort gaat eindigen. Kleine hoekjes waar je blij van wordt omdat het resultaat daar al aardig te zien is, ook al is het maar voor even.

Bij aanvang van de grote verbouwing, het realiseren van een uitbouw, in maart dit jaar was onze slaapkamer al redelijk af. Er is nog genoeg dat afgemaakt moet worden maar toch voelt de ruimte al fijn en licht. De slaapkamer is dan ook heilig voor mij. Hier mogen geen bouwmaterialen komen of gewerkt worden. Steeds weer ruim ik er op en zorg voor een fijn schoon bed. En eigenlijk is dat best goed gelukt. Ik heb een stapel linnen dekbedden die ik steeds droog in de buitenlucht omdat dat nu eenmaal een extraatje heeft met die heerlijke geur. Helemaal met het oog op de baby en kraamtijd wil ik dat deze ruimte een eiland is van comfort. Dus hebben we nog wat kleine plannen om het helemaal meer een rustpunt te laten zijn. We kochten de handige cosleeper Bednest zodat de baby ook een plekje heeft in de slaapkamer. Ook dit bedje heeft fijn beddengoed zodat het allemaal bij elkaar past en ook weer rust geeft. Ons bed en matras is op zich prima maar we zouden, na de bevalling, nog wel een ander bed willen, iets groter van maat. Daarnaast orienteer ik me ook naar een nieuw dekbed omdat ook daar nog veel comfort te behalen is. De dekbedden van Yumeko.nl zijn gemaakt van de mooiste ecologische materialen zodat je naast comfort ook een goed gevoel hebt bij de duurzame keuze die je maakt.

Als laatste zorg ik ervoor dat de slaapkamer dezelfde handigheden heeft als een hotelkamer. We weten dat de baby zal geboren worden via een keizersnede en herstel iets is waar we rekening mee moeten houden. We zorgen ervoor dat ik in de eerste periode ook makkelijk op de zolderverdieping kan blijven met de baby. Zo staat er een trolley met wat glazen en bekers, een waterkoker en thee. Ook overweeg ik een kleine koelkast waar ik in warme zomermaanden wat drinken, salade en fruit in kan bewaren.

Dat klinkt toch helemaal niet slecht voor een huis vol stof en bouwmaterialen? Vind je het leuk om de verbouwing te volgen, neem dan een kijkje op Instagram bij renovation. Een berichtje sturen wat je ervan vindt, is erg leuk.”

Credits

Omslag en slaapkamer | styling en art direction Design Studio Nu, fotografie Marieke Verdenius
Dekbedden | Yumeko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *