Verzamelen van herinneringen | foto’s

18 apr 2019

Een van de dingen die wij onlangs geleerd hebben, is dat het leven (te) snel gaat als je niet zelf bewust vertraagd. Dat klinkt best serieus maar slow leven, kan op verschillende manieren en het brengt direct voldoening en blijdschap. In deze blogpost gaan we in op fotografie als hulpmiddel.

Vang het moment

Wij maken veel foto’s van blije en bijzondere momenten. Met de goede camera op je telefoon is het zo aantrekkelijk om een moment vast te leggen. Echter blijven die foto’s vaak gevangen in je telefoon.
Zo zonde als je bedenkt hoe veel plezier je hebt bij het terugscrollen van je filmrol in je telefoon. Simpele dingen zien zoals je bruine huid in die warme zomer of de start van een verbouwing en beseffen van het grote verschil met hoe het nu is. Dus besloten we die foto’s op verschillende manieren te bevrijden van de telefoon.

Herinnering als onderdeel van je interieur

Het is geen nieuw idee maar sommige foto’s zijn zo mooi dat je ze het liefste een plekje geeft in je interieur. Dat kan met een afdruk en een fotolijst maar het is ook leuk om een ander materiaal te gebruiken zoals het laten afdrukken op hout of een ander materiaal. Wij kozen voor een foto op hout van BesteCanvas.nl. Als je kiest voor een bescheiden formaat, zoals wij ook deden, dan kun je het leuk verwerken in een boekenkast of op een randje te zetten en regelmatig wisselen.

Het zien van de foto maakt dat je weer even terug bent in het moment inclusief het blije gevoel wat je toen had.

Snapshots

Een andere laagdrempelige manier van het bevrijden van je foto’s is ze regelmatig te laten afdrukken. Sommige mensen zijn heel gedisciplineerd in het maken van foto albums zowel digitaal als het ouderwets afdrukken en inplakken. Wij vallen zelf minder in die categorie, moeten wij bekennen. Een uitkomst kan een abonnement zijn zoals Klikkie. Met dit afdruk abonnement, dat je overigens heel gemakkelijk kan stopzetten als het woord abonnement je de kriebels geeft, laat je maandelijks 10 foto’s afdrukken.
Dus maandelijks kijk je terug naar de foto’s die je gemaakt hebt en kiest de foto’s uit die jij wilt hebben. Klikkie heeft vaste formaten bepaalt, zoals drie kleine vierkante foto’s, een fotostrip of XL foto. En jij beslist welke foto je in welk formaat wilt. Als je tien foto’s hebt verzameld, dan worden ze afgedrukt en worden ze vervolgens in een mooie envelop thuis bezorgd. Ook hier geldt dat het leuk is om ze ergens op te hangen om die herinnering levend te houden bijvoorbeeld met onze Pins. Of ze te verzamelen in een foto album en zo niet digitaal terug te bladeren.

We zijn benieuwd wat jij doet met je foto’s en waar je blij van wordt. Laat gerust een berichtje achter, we horen graag van je!

Design Details

Foto op hout door bestecanvas.nl
Klikkie
Spiced Honey Flexa 

categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *