Achter de schermen | Nieuwe huisstijl

04 nov 2016

Time for something new

In maart van dit jaar spreken wij af met Naomi den Besten die wij inmiddels goed kennen van de samenwerking voor het project concept en catalogus van Rex Kralj. Het doel van het gesprek is om te kijken of zij voor ons een nieuwe huisstijl, website met blog én shop kon maken. Naomi begreep direct wat onze wensen en behoeften waren en startte met de huisstijl. Als snel werd duidelijk dat de naam Nu interieur|ontwerp niet meer de lading dekt van ons werk. En na een korte brainstorm kozen wij voor de nieuwe naam Design Studio Nu. Wij ontwerpen immers al lang niet meer alleen interieurs maar wat we doen is veelzijdig: van interieurprojecten, een wooncollectie, merkstrategie ontwikkeling tot bloggen. Bovenal zijn we conceptbedenkers. Een sterk idee is het vertrekpunt voor elk project.
Naomi creëerde een nieuw beeldmerk en logo en in de zomer werkte zij hard aan het ontwerp van de website.

Ondertussen gingen wij aan de slag met het nieuwe beeldmateriaal. We kozen voor onze goede vriendin Holly Marder van Avenue Lifestyle voor de fotografie omdat zij onze producten op een mooie zachte manier kan vastleggen. Bovendien is het leuk om samen te werken met vrienden. In meerdere shoots maakten wij nieuwe sfeerfotografie voor de leren handgrepen, nieuwe profielfoto’s en foto’s waarbij wij aan het werk zijn. ‘Start where you are, use what you have and do what you can’ is een uitspraak waar wij ons goed in kunnen vinden. Dus waren onze huizen de shootlocaties en stylden wij met onze eigen spullen. De profielfoto’s schoten wij op het bedrijventerrein van Tessa en Martin voor een van de oude loodsen. Die profielfoto’s zijn altijd een uitdaging want Nathalie heeft er een hekel om voor de camera te staan én krijgen we altijd enorm de slappe lach. Maar eerlijk is eerlijk: Holly heeft mooie foto’s van ons kunnen maken.

De foto’s vinden een plek in het ontwerp van de website, die inmiddels ook technisch gebouwd wordt. En Naomi bestelt het door haar ontworpen drukwerk. Alle ideeën worden steeds meer werkelijkheid en we werken toe naar de lancering. Klanten helpen ons met het insturen van testimonials voor bij de projecten in portfolio. Het is leuk om alles bij elkaar te zien komen. En vanaf vandaag is het dan zover. We gaan verder als Design Studio Nu en hebben zin om veel nieuwe projecten en inspiratie met jullie te delen. It’s time for something new!

Credits

Styling – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Holly Marder
Grafische vormgeving – Naomi den Besten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *