Mensen van elke ruimte laten genieten. Dat is ons doel.

Wat we doen is veelzijdig: van interieurprojecten, een eigen wooncollectie, merkstrategie ontwikkeling tot het creëren van content. Bovenal zijn we conceptbedenkers. Een sterk idee is het vertrekpunt voor elk project.

Nathalie van Egmond

Founder | Managing Director

Wat is je rol binnen Design Studio Nu?
Mijn rol is lastig in een paar woorden samen te vatten. Ik ben een soort Manusje-van-alles. In de praktijk betekent dat ik veel regel op uiteenlopende gebieden. Geen dag is daardoor hetzelfde: van het versturen van de bestellingen, het bijhouden van de administratie, sparren met Tessa over projecten tot het maken van een blogpost.

Wat is je favoriete onderdeel van je werk?
Wellicht beïnvloed door mijn achtergrond als sociaal psycholoog vind ik het Social Media deel erg leuk om te doen. Het in contact komen met mensen over de hele wereld spreekt mij erg aan. Ik krijg ook energie van de flow die Tessa en ik hebben wanneer wij samenwerken aan projecten. We hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en vullen elkaar perfect aan.

Welke plannen heb je voor Design Studio Nu?
Elk jaar gaan wij er even tussenuit om ons af te sluiten van de dagelijkse hectiek. Dan kijken Tessa en ik terug op de dingen die we gedaan hebben en kijken we vooruit. Op de korte termijn is het verder vormgeven van het nieuwe atelier in het centrum van Delft. We hebben letterlijk en figuurlijk ruimte voor creatieve samenwerkingen. Daar liggen nog veel kansen voor Design Studio Nu die we verder zullen onderzoeken.

Tessa Weerdenburg

Founder | Creative Director

Wat is je rol binnen Design Studio Nu?
Ik begeleid de projecten. Daarvoor luister ik goed naar de klant om te ontdekken waar hun behoefte ligt. Vervolgens creëer ik een creatieve oplossing die zowel mooi is als functioneel. Ik ben het aanspreekpunt van de opdrachtgevers en ondersteun hen in de stappen die nodig zijn om het ontwerp tot realisatie te brengen.

Hoe kom je tot een nieuw idee of concept voor een project of product? Wat is je creatieve proces?
Een idee voor een product ontstaat vaak uit eigen behoefte en is iets wat ontstaat uit de vele gesprekken die Nathalie en ik voeren. We zijn dan al een tijdje op zoek naar een mooie passende oplossing voor in ons eigen woonhuis die we niet kunnen vinden. Door het zelf te ontwerpen en verder te ontwikkelen ontstaat er een product dat niet alleen onze behoefte vervult maar ook die van anderen.

Wat inspireert je in je werk?
In mijn werk ontmoet ik aardige mensen die ons hun huis of kantoor toevertrouwen. We mogen deel uitmaken van de grote veranderingen in hun leven en de blijdschap zodra de resultaten zichtbaar worden. Ook de manier waarop mensen leven en werken is een inspiratiebron. Soms kan je met kleine aanpassingen een plek totaal anders laten aanvoelen. Ook die kleine dingen zijn bijzonder inspirerend.

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze

Het verhaal achter Design Studio Nu

Het ontstaan van Design Studio Nu

Tessa Weerdenburg richt in 2005 direct na haar studie interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie Nu interieur|ontwerp op. In 2008 komt daar Nathalie van Egmond-Fransen, van oorsprong psycholoog, bij. Hun bundeling van expertises levert bijzondere ontwerpen op waarbij schoonheid en functionaliteit hand in hand gaan. In 2016 kiezen zij voor een nieuwe naam: Design Studio Nu. Een internationale naam die de veelzijdigheid van hun studio weergeeft.

En hoe dat door de tijd heen ontwikkeld is

Design Studio Nu startte met het maken van interieur ontwerpen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Al snel kwamen daar interieur producten bij, waar de leren handgrepen de bekendste zijn. Meer en meer opdrachtgevers wisten hen te vinden met uiteenlopende vraagstukken. Wat Tessa en Nathalie doen is veelzijdig: van interieurprojecten, een wooncollectie, merkstrategie ontwikkeling tot bloggen. Een sterk idee is vertrekpunt voor elk project.


Pers

Pers

De ontwerpen van Design Studio Nu zijn gepubliceerd in diverse tijdschriften, boeken en websites. Ook zijn de leren handgrepen Handle en Grip gebruikt in diverse televisieprogramma’s.

  • Design Studio Nu in Vtwonen blogazine
  • Leren handgrepen Handle en Grip in Nederlandse tijdschriften VTwonen, Ariadne at Home, 101 woonideeën, Libelle en Flair.
  • Leren handgrepen Handle en Grip in  het Duitse magazine Couch, Elle Decoration UK en het Noorse magazine Kamille.
  • Leren handgrepen Handle en Grip in televisieprogramma Vtwonen, weer verliefd op je huis en Eigen Huis en Tuin.
  • Leren handgrepen op diverse blogs zoals April & May, Vosgesparis, MyDubio, Seb and Ollie’s haus.
  • Kinderkamers in Mini Woonboek van Woonblog
  • Woonkamers in Wohnideen aus dem wahren Leben
  • Cottage in Flair, Wohnidee en Kamille
  • Artikel over Design Studio Nu in 101 woonideeën en Margriet Wonen

Persverzoeken

Voor hoge resolutie foto’s en interviewverzoeken kun je contact opnemen met Nathalie via nathalie@designstudionu.nl.