Mensen van elke ruimte laten genieten. Dat is ons doel.

Wat we doen is veelzijdig: van interieurprojecten, een eigen wooncollectie, merkstrategie ontwikkeling tot het creëren van content. Bovenal zijn we conceptbedenkers. Een sterk idee is het vertrekpunt voor elk project.

Nathalie van Egmond

Founder | Managing Director

Wat is je rol binnen Design Studio Nu?
Mijn rol is lastig in een paar woorden samen te vatten. Ik ben een soort Manusje-van-alles. In de praktijk betekent dat ik veel regel op uiteenlopende gebieden. Geen dag is daardoor hetzelfde: van het versturen van de bestellingen, het bijhouden van de administratie, sparren met Tessa over projecten tot het maken van een blogpost.

Wat is je favoriete onderdeel van je werk?
Wellicht beïnvloed door mijn achtergrond als sociaal psycholoog vind ik het Social Media deel erg leuk om te doen. Het in contact komen met mensen over de hele wereld spreekt mij erg aan. Ik krijg ook energie van de flow die Tessa en ik hebben wanneer wij samenwerken aan projecten. We hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en vullen elkaar perfect aan.

Welke plannen heb je voor Design Studio Nu?
Elk jaar gaan wij er even tussenuit om ons af te sluiten van de dagelijkse hectiek. Dan kijken Tessa en ik terug op de dingen die we gedaan hebben en kijken we vooruit. Op de korte termijn is het realiseren van de nieuwe werkplek in het centrum van Delft. Daar liggen nog veel kansen voor Design Studio Nu.

Tessa Weerdenburg

Founder | Creative Director

Wat is je rol binnen Design Studio Nu?
Ik begeleid de projecten. Daarvoor luister ik goed naar de klant om te ontdekken waar hun behoefte ligt. Vervolgens creëer ik een creatieve oplossing die zowel mooi is als functioneel. Ik ben het aanspreekpunt van de opdrachtgevers en ondersteun hen in de stappen die nodig zijn om het ontwerp tot realisatie te brengen.

Hoe kom je tot een nieuw idee of concept voor een project of product? Wat is je creatieve proces?
Een idee voor een product ontstaat vaak uit eigen behoefte en is iets wat ontstaat uit de vele gesprekken die Nathalie en ik voeren. We zijn dan al een tijdje op zoek naar een mooie passende oplossing voor in ons eigen woonhuis die we niet kunnen vinden. Door het zelf te ontwerpen en verder te ontwikkelen ontstaat er een product dat niet alleen onze behoefte vervult maar ook die van anderen.

Wat inspireert je in je werk?
In mijn werk ontmoet ik aardige mensen die ons hun huis of kantoor toevertrouwen. We mogen deel uitmaken van de grote veranderingen in hun leven en de blijdschap zodra de resultaten zichtbaar worden. Ook de manier waarop mensen leven en werken is een inspiratiebron. Soms kan je met kleine aanpassingen een plek totaal anders laten aanvoelen. Ook die kleine dingen zijn bijzonder inspirerend.

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze

Het team achter Design Studio Nu

Het ontstaan van Design Studio Nu

Van Nu interieur|ontwerp naar Design Studio Nu
Tessa Weerdenburg richt in 2005 direct na haar studie interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie Nu interieur|ontwerp op. In 2008 komt daar Nathalie van Egmond, van oorsprong psycholoog, bij. Hun bundeling van expertises levert bijzondere ontwerpen op waarbij schoonheid en functionaliteit hand in hand gaan. In 2016 kiezen zij om verder te gaan onder een nieuwe naam: Design Studio Nu. Een internationale naam die tevens de veelzijdigheid van hun ontwerpstudio weergeeft.

Design Studio Nu shop
Design Studio Nu startte met het maken en realiseren van interieurontwerpen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Al snel kwam daar hun collectie van interieurproducten bij.
De meeste ontwerpen zijn ontstaan uit eigen behoefte. Zij zochten dan een specifiek product om toe te passen in een van de projecten. Of ze wilden zelf graag een bepaald product in hun eigen leven. Het resultaat is een collectie van zorgvuldig vormgegeven interieurproducten zoals handgrepen van leer en hout, klein meubilair en accessoires, allen verkrijgbaar in de shop.

Diversiteit projecten
15 jaar ervaring leert dat er behoefte is aan verschillende soorten ondersteuning. De stap naar een interieurarchitect kan soms best groot zijn. Daarom biedt Design Studio Nu ook laagdrempelig interieuradviezen voor diegene die een eemvoudige interieurvraag wil stellen aan een expert. Wil de opdrachtgever volledig ontzorgd worden? Design Studio Nu heeft veel ervaring in het verzorgen van totaalprojecten van ontwerp tot realisatie.

Team Design Studio Nu

De opdrachten en de shopwerkzaamheden gebeuren inmiddels in teamverband. Design Studio Nu werkt samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise.

Fleur Storm – van der Plaat
Na haar studie interieurarchitectuur aan de koninklijke kunstacademie in Den Haag is ze gestart bij IKEA als interior designer. Hier heeft zij 11 jaar lang met veel plezier gewerkt aan mooie projecten. De Scandinavische invloeden en het concept van IKEA heeft haar ook gevormd als ontwerper. Vind je het leuk om meer over Fleur te weten te komen? Lees dan hier verder.

Judith Vermeulen
Interieuradviseur Judith Vermeulen start bij Design Studio Nu tijdens haar opleiding. Na haar opleiding doet zij ervaring op bij verschillende bedrijven en is inmiddels weer terug bij Design Studio Nu. Visueel sterk als ze is, werkt ze niet alleen aan projecten maar verzorgt ze ook veel van de fotografie van Design Studio Nu. Ook Judith introduceerden we aan de hand van een aantal vragen. Dat lees je hier.

Stage?
Zou je stage willen lopen bij Design Studio Nu? Zodra we op onze nieuwe werkplek zitten in de binnenstad van Delft nemen wij weer stagiaires aan. De verwachting is dat dit het najaar van 2023 zal zijn. We hebben studenten van uiteenlopende opleidingen bij ons op stage gehad: van de opleiding tot interieuradviseur van het Hout- en Meubileringscollege uit Rotterdam en Amsterdam tot industrieel productontwerper van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Dus denk je dat wij een geschikt stagebedrijf zouden kunnen zijn voor jouw opleiding? Neem dan contact met ons op en wij kijken naar de mogelijkheden.


Headoffice Design Studio Nu

Headoffice Design Studio Nu

Momenteel werken wij aan een nieuwe werkplek in het centrum van Delft. Het oude pand heeft grondige renovatie nodig. De plannen zijn inmiddels gemaakt en de verwachting is dat de aannemer in het voorjaar kan starten met de werkzaamheden.
Wij kijken ernaar uit om in het najaar van 2023 vanuit onze nieuwe werkplek te kunnen werken.