Een mini sabbatical

07 feb 2018

Het is even stil geweest hier op onze blog. Achter de schermen zijn we juist volop bezig met verschillende leuke dingen. 2018 is namelijk het jaar dat wij tien(!) jaar bestaan. Eerst als Nu interieur|ontwerp en sinds eind 2016 als Design Studio Nu. Zo’n jubileum vraagt erom om gevierd te worden. Na een brainstorm bedachten we leuke dingen om deze mijlpaal met jullie te vieren. Hier vertellen we binnenkort meer over. Daarnaast kwamen we op het perfecte idee om ook onszelf in de watten te leggen: we geven onszelf vrije tijd cadeau. Niet zomaar vrije tijd maar tijd om te werken aan persoonlijke ontwikkeling, een mini sabbatical. We zijn heel blij en dankbaar voor alle mooie opdrachten die wij de afgelopen tien jaar hebben mogen doen. Tegelijk vraagt het dat je jezelf verdeelt in verschillende stukken omdat je steeds schakelt tussen verschillende taken. Onze opdrachtgevers staan daarbij altijd op de eerste plek. Echter als je niet uitkijkt word je geleefd door je to do lijst. En het hebben van meer balans was juist een van onze voornemens na de zomervakantie. Je leest er hier mee over.

Een mini sabbatical

Het idee van tijd voor persoonlijke ontwikkeling was snel om omarmd. Daarna moesten we bedenken hoe we dit zouden kunnen realiseren. Want uiteraard lopen de projecten en de webshop door. Wij deden dit door direct na starten van het nieuwe jaar een planning te maken voor alle projecten. We blokten vervolgens vier weken voor onze pauze. Daarna benaderden we alle opdrachtgevers met de vraag of zij nog specifieke verwachtingen hebben die tijdsgebonden zijn en planden we die in voor en na de mini sabbatical. Op deze manier creëerden we helderheid en overzicht en dat alleen al zorgde voor rust en voorpret.

Ruimte maken

Voor de webshop maakten we een handboek en werken we momenteel medewerkers in. Ook dit gaf ruimte in Nathalie haar hoofd. “Met het maken van het handboek realiseerde ik me hoeveel informatie en handelingen eigenlijk in mijn hoofd zitten opgesloten. Door het uit te schrijven creëer ik de mogelijkheid dat iemand deze taken over kan nemen. Dit opent weer deuren omdat ik die tijd aan andere zaken kan besteden terwijl er iemand anders met zorg en aandacht de webshop draait.”

Disconnect to connect

Misschien zul je je afvragen wat wij in die vier weken zullen gaan doen. Grappig genoeg vult zo’n verlanglijst met ideeën zich zelf als je denkt aan dingen die je graag wilt doen maar er vanwege drukte niet van komen. We besluiten bewust uit de snelheid van het dagelijkse werk te stappen en ons te richten op dingen waar we blij van worden, de creativiteit aanwakkert én die ons verrijken.
Zo gaat Tessa een cursus voor gevorderden volgen om nog meer uit Vector Works te halen (het tekenprogramma waar zij ontwerpen mee maakt). Ook staan andere online cursussen via Udemy op haar verlanglijstje. Nathalie heeft al een stapel boeken verzameld die ze gaat lezen, deels over persoonlijke ontwikkeling zoals Ikigai en Chasing Slow . Een ander deel van de boeken is inspirerend op visueel vlak zoals de boeken en magazines van Toc Toc Toc. We nemen tijd om erop uit te gaan, musea te bezoeken, te fotograferen en rustig te koken met nieuwe uitgebreide recepten. En uiteraard maken we onze omgeving nog mooier.
We laten het vooral bij ideeën die we kunnen doen en vullen de tijd met datgene waar we op dat moment zin in hebben want het hebben van die vrijheid is tenslotte het echte cadeau.

We zijn benieuwd of jij wel eens bewust tijd hebt vrijgemaakt voor jezelf en persoonlijke ontwikkeling. Hoe heb je dat gedaan en is het jou bevallen? Laat gerust een berichtje achter met jouw verhaal.

Onze mini-sabbatical gaat op 12 maart van start.  Op 9 april zijn we weer terug in de studio.

Design Details

Dienblad Stockholm IKEA

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *