Achter de schermen | Studio

31 jan 2017

Zoals beloofd zouden wij jullie op de hoogte houden van de spannende ontwikkelingen die achter de schermen plaats vinden. En dat zijn er nogal wat zoals je ook hier kunt lezen. Dit keer vertellen we meer over het proces van het maken van de studio-aan-huis van Nathalie.

“Voor diegene die het verhaal niet helemaal kennen, gaan we eerst een stapje terug in de tijd. Jaren terug startten Tessa en ik Nu interieur|ontwerp met een kantoor in Pijnacker. Daarna hadden wij een fijne studio in het centrum van Delft. Voor onze projecten waren wij veel op stap en daardoor was de studio meer en meer onbemand. Dus maakten we een sprong in het diepe, namen we afscheid van een vaste werkplek en zijn vanaf dat moment flexibel gaan werken. Dat bevalt erg goed, we werken op verschillende locaties: bij opdrachtgevers, vanuit een leuke koffieshop ergens in Nederland en natuurlijk vanuit huis. Door deze verandering nam de druk op het huis wel iets toe, vooral met de benodigdheden en voorraad voor de webshop.

Ons huis was destijds al een beetje krap. Bas en ik vormen een samengesteld gezin en woonden in een mooi en gezellig stadsappartement midden in het centrum van Delft. Dat huis was simpelweg te klein voor een gezin met drie kinderen. Wij sliepen op de ene kamer met de jongste en de twee oudere kinderen deelden samen hun kamertje. Een situatie die vroeg om verbetering. Tijdens de verkoop van het huis, startten wij de zoektocht naar een groter huis met liefst een ruimte voor een werkplek aan huis. En die vonden wij in een klushuis uit 1961 aan de rand van Delft. Een ruim huis met een sobere bouwstijl die wij zo mooi vinden en met pluspunten zoals een tuin en garage. De garage heeft bovendien een eigen adres en leent zich perfect om veranderd te worden naar een werkplek aan huis. En zo startten wij 2017 met een kleine verbouwing. Het was een spannend moment toen wij de gaten zaagden in de garage muur die grenst aan onze tuin. Maar het verliep vlot en al snel konden de kozijnen geplaatst worden. Achter de oude garagedeuren plaatsen we een groot raam en een wand waar kasten tegen aan geplaatst kunnen worden. Op dit moment werken wij de binnenzijde af met elektra, de isolerende ondervloer ligt en worden de wanden al snel afgewerkt door een stukadoor. Met dat in het vooruitzicht komt het leukste deel: het interieur.

De ruimte is niet heel groot: ruim 2,5 diep en bijna 6 meter breed. We hebben er veel licht door de nieuwe ramen en deuren. Er komen gesloten kasten met veel laden achter deuren voor de voorraad leren handgrepen en het verpakkingsmateriaal. We plaatsen een tafel midden in de ruimte die ruim plek geeft voor minimaal twee mensen om aan te werken. We maakten een ontwerp voor een boekenkast dat ook een klein bureau is. Ook kan daar met een laptop gewerkt worden of de bestellingen worden ingepakt. Onder het bureau plaatsen we een klein ladenblokje voor klein verpakkingsmateriaal zoals de zakjes, de stickers, ansichtkaarten. Er boven maken we een zachter achterwand waarop inspiratiebeelden geprikt kunnen worden. Dit idee moet nog even op zich laten wachten, eerst gaan we de basis maken en kijken hoe het werken in de studio bevalt en wat we precies nodig hebben. Misschien hebben we wel meer ruimte nodig voor het inpakken of juist voor boeken.
Het kleurenpalet heeft als basis lichte zachte kleuren met lichtgrijs in de vloer in visgraatpatroon, warm witte wanden, beige tinten en hier en daar een subtiel zwart accent. We gebruiken natuurlijke materialen als eiken voor de tafel en kasten. De linnen gordijnen worden met clips en staaldraad opgehangen. Een stoeltje met eveneens linnen bekleding staat direct voor de boekenkast is een heerlijke plek om even te zitten en inspiratie op te doen. Het wordt een heerlijke rustige werkplek met uitzicht op de tuin.

We hopen de volgende keer in een studio tour het resultaat te kunnen laten zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *