2023 | een jubileumjaar

23 jan 2023

2023 is voor Design Studio Nu een bijzonder jaar. Naast het gebruikelijke voornemen om weer mooie ontwerpen te maken, voor zowel onze projecten als onze collectie, kijken we namelijk uit naar iets heel leuks. Ons vijftien jarig jubileum in mei. Vijftien jaar alweer, het is echt omgevlogen en dat is altijd een goed teken. In deze blogpost kijken we even kort terug en laten we weten wat er in 2023 staat te gebeuren.

De start

In 2008 hadden wij, Tessa en Nathalie, verschillende gesprekken over het bedrijf van Tessa dat toen nog Nu interieur & ontwerp heette. Tessa had net haar jongste dochter gekregen en zij wilde zich graag na het verlof gaan focussen op het verder ontwikkelen van Nu interieur & ontwerp. Ze realiseerde zich al snel dat het beter zou zijn om dat met iemand samen te doen. Zij kon zich dan richten op het maken van de ontwerpen en voor de andere zaken was eigenlijk een tweede persoon nodig.
In die gesprekken werd al snel duidelijk dat Nathalie een goede match zou zijn. Een bundeling van verschillende expertises levert nu eenmaal mooie resultaten op. Zo gezegd, zo gedaan. Nathalie zegde haar baan op bij IKEA Nederland. In mei 2008 was de nieuwe inschrijving bij de Kamer van Koophandel gedaan en vanaf dat moment was het bedrijf van hen samen.

Veelzijdigheid als kracht

Turbulente jaren volgden want Nederland verkeerde in een economische crisis die in het najaar van 2008 zijn hoogtepunt bereikte en wel tot 2011 aanhield. De interieurbranche werd hierdoor ook flink geraakt. Dat weerhield ons er niet van om te groeien waar mogelijk.
Terugkijkend op die eerste startjaren heeft het karakter van ons bedrijf juist gevormd. We denken in de eerste plaats aan in mogelijkheden, ook als die niet voor het oprapen liggen. Flexibiliteit en het vermogen tot aanpassen werden sterk ontwikkeld. Bovendien zetten we, toen en nu nog steeds, veelzijdigheid in onze ontwerpen centraal. Met een veelzijdig ontwerp kun verschillende kanten op, het is immers multifunctioneel. Dat maakt het ontwerp nog waardevoller en tijdloos.
Iets dat wij regelmatig terugkregen als reactie op onze ontwerpen, voor zowel projecten als onze producten, is dat ze ogenschijnlijk simpel zijn. Toch hadden de opdrachtgevers en klanten van de shop het, naar eigen zeggen, zelf niet kunnen verzinnen. We realiseerden ons dat daar onze kracht ligt.

Design Studio Nu

In 2017 pasten wij onze naam aan van Nu interieur | ontwerp naar Design Studio Nu. Deze naam dekte de lading van onze werkzaamheden beter. Bovendien kwamen de opdrachtgevers en klanten niet meer alleen uit Nederland maar over de hele wereld. Dat laatste voelde soms wat onwerkelijk maar het was de realiteit van de alledag geworden.
We vernieuwden onze website en de shop met onze collectie, die inmiddels flink was gegroeid, werd geïntegreerd in deze website. Het markeert een nieuwe periode waarbij de projecten en collectie in de shop samen Design Studio Nu vormen.

2023

Wat zijn de plannen voor 2023? Onze doelen zijn niet zozeer veranderd. Ook dit jaar staat het maken van mooie veelzijdige ontwerpen centraal. Het grote verschil is de manier waarop we dat zullen doen. Achter Design Studio Nu staat inmiddels een team met in elke persoon van het team een eigen kracht en expertise. We zullen binnenkort elk teamlid aan jullie voorstellen.
Ook onze gezamenlijke werkplek zal dit jaar gereed zijn. Na een grote verbouwing zullen we als team intrek nemen in een pand in het centrum van Delft. Dit proces zullen we ook met jullie gaan delen.
En tenslotte staan er meer samenwerkingen op de planning. Dat is iets waar we energie van krijgen en plezier in hebben. Om samen met anderen onze expertises te bundelen en iets nieuws te creëren.

Vieren

We willen dit jubileum samen met jullie vieren op verschillende manieren dus blijf ons vooral hier volgen voor meer nieuws.
Op Instagram doen we elke maand iets leuks om het jubileum te vieren. Neem snel een kijkje voor de give away van deze maand. 

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *