Team Design Studio Nu | Fleur Storm – van der Plaat

21 feb 2023

Zoals we al eerder lieten weten is 2023 een bijzonder jaar voor Design Studio Nu. Vijftien jaar geleden startten Tessa en Nathalie met zijn tweeën Nu interieur | ontwerp. In 2016 veranderden we de naam naar Design Studio Nu. Er kwamen meer projecten en ook de shop groeide gestaag in omvang. Design Studio Nu werkt inmiddels samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise. We stellen graag elk teamlid aan jullie voor.

Fleur Storm – van der Plaat

We beginnen deze voorstelronde met Fleur Storm – van der Plaat. We maakten  kennis met elkaar via Instagram. Hoe dat precies tot stand kwam, durf ik nu niet meer te zeggen. Maar we raakten aan de praat achter de schermen over IKEA waar Fleur werkte en Tessa en ik ook onze basis hebben liggen. En over de kinderen. Fleur en Nathalie hebben dochters van ongeveer dezelfde leeftijd. Fleur nam op een later moment contact op dat zij interesse had in freelance opdrachten en of wij daar misschien ruimte voor hadden bij Design Studio Nu. De timing was perfect want wij zochten juist iemand die ons kon ondersteunen bij de projecten. Fleur verving Tessa bij een aantal projecten in haar verlof en na het verlof van Fleur zelf, ze werd moeder van een tweede dochter is ze nu fulltime freelance interieur architect.

We stelden elk teamlid wat vragen. Het voelde alsof we een vriendenboekje voor volwassenen invulden. Dus ben je benieuwd naar Fleur? Lees dan vooral verder.

Kun je jezelf voorstellen?

Hi, ik ben Fleur en woon in Den Haag samen met mijn man en kinderen. Onze oudste dochter is 3 jaar en de jongste dochter is 5 maanden. Sinds 2016 wonen we met veel plezier in ons nieuwe huis en proberen hier een fijn en gezellig thuis van te maken. Na mijn studie interieurarchitectuur aan de koninklijke kunstacademie in Den Haag ben ik gestart bij IKEA als interior designer. Hier heb ik 11 jaar lang met veel plezier gewerkt aan mooie projecten. De Scandinavische invloeden en het concept van IKEA hebben mij ook gevormd als ontwerper.

Wat is jouw passie?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is interieurontwerpen. Ik krijg van mijn werk veel energie en ben altijd op zoek naar oplossingen en inspiratie. Voor zowel werk als in mijn eigen huis. Eigen ervaringen en belevingen in een interieur zijn heel waardevol om je te verplaatsen in vraagstukken bij andere mensen thuis.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Een eigen huis bouwen of verbouwen staat absoluut op mijn lijstje. Maar dan wel met veel groen eromheen zodat ik heerlijk in mijn eigen tuin kan werken. Mooie reizen maken vind ik ook heerlijk, we reizen meestal binnen Europa. Er zijn dichtbij huis nog zoveel mooie plekken te ontdekken.

Wat is jouw interieurtip aan anderen?

Ruim eerst je huis op. Ik ben een fan van de Konmari methode. Als je weet welke spullen je hebt en blij van wordt weet je ook welk interieur er bij je past. Vanzelf komt er dan een voorkeur uit voor bepaalde kleuren, materialen en vormen en vind je de essentie van wie je bent en wat je mooi vindt. Je interieur die daaruit volgt past dan veel beter bij je dan zomaar een trend of stijl volgen.

Wat maakt jou aan het lachen?

Onverwachte grappige situaties met familie of collega’s. Juist als je het niet ziet aankomen kan je de leukste dingen meemaken. Humor is zo belangrijk, het maakt alles iets luchtiger.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Oostenrijk! We proberen elk jaar naar de bergen te gaan. Wandelingen maken, koken en genieten van het uitzicht is echt favoriet.

Wat is je favoriete film?

The Lord of the Rings, sowieso hou ik erg van fantasy. Maar deze films plus het boek hebben wel echt indruk gemaakt.

Wat was je favoriete vak op school?

Buiten de kunstzinnige vakken van CKV was ik dol op geschiedenis. Hoe iets is ontstaan is vind ik fascinerend.

Wat is je favoriete onderdeel van je werk?

Als de vakmensen jouw ontwerp gaan uitvoeren. Dan zie je voor je ogen de materialen, meubels kleuren etc. tot leven komen. Ook het ter plekke oplossen van ontwerpvraagstukken vind ik een leuke uitdaging. Vooral samen met de timmerman of loodgieter zijn gedeelte van het werk te begrijpen vind ik echt interessant. Daar leer je ook weer van en kom je tot nieuwe inzichten.

Hoe kom je tot een nieuw idee of concept voor een project of product?

Dat ligt aan het project waar je de inspiratie zoekt, maar inspiratie uit de geschiedenis van producten of interieurs vind ik altijd heel mooi. Maar ook uit interieurs op vakantie kan ik veel inspiratie halen. In sommige interieurs staat de tijd stil, daar kun je van die simpele oplossingen vinden die nog dichtbij het authentieke leven staan, daar kan ik zo blij van worden.

Wat is je creatieve proces?

Evenwicht zoeken in de oplossingen. Elke keer is het weer een mooie zoektocht en een puzzel om alle elementen samen te voegen. Het leuke eraan is dat je van die momenten hebt dat je denkt: dit is echt niks… En dan toch dienen de oplossingen zich weer aan en krijg je soms een verrassend mooi resultaat in je werk.

Wat inspireert je in je werk?

Ik kan soms mijmeren over een materiaal, meubel of oplossing. Hierdoor raak ik dan verder geïnspireerd voor het totale plaatje van het interieur. Het wordt dan een heel verhaal in mijn hoofd waar ik de oplossing tot leven zie komen.

Als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

Een dag klinkt dan heel kort en alles is ook heel veel. Maar als ik nu zou moeten kiezen dan zou ik graag een dag in een prachtig stuk natuur willen wandelen. Bijvoorbeeld in Ijsland, waar we al eerder geweest zijn. Daar is het zo buitenaards mooi.

Waarom zou je anderen Design Studio Nu aanbevelen?

Bij Design Studio Nu vind je passende en veelzijdige interieurs. We hebben een persoonlijke insteek met de oplossingen die daarbij het beste tot hun recht komen. In alle facetten van het interieur denken we met je mee, of je nu een ontwerp zoekt voor een kleine of grote ruimte. In beide gevallen vinden we een fijn wooncomfort en functionaliteit in het ontwerp belangrijk.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *