Team Design Studio Nu | Judith Vermeulen

09 mrt 2023

Design Studio Nu groeit en werkt inmiddels samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise. We stellen graag elk teamlid aan jullie voor. In dit bericht leren jullie Judith iets beter kennen.

Judith Vermeulen

Net als Marloes is ook Judith een oud stagiaire van ons. Zo liep ze twee stageperiodes bij ons stage en dat is een fijne manier om elkaar goed te leren kennen. In deze stageperiode liet Judith haar veelzijdigheid zien. Zo was ze een vaste kracht in de shop, draaide ze mee in de projecten én maakte ze ook toen al foto’s voor ons. Wat eerder werk zie je bijvoorbeeld hier. Na het afronden van de opleiding tot interieuradviseur aan de Hout en Meubileringscollege in Rotterdam doet Judith wat werkervaring op. Recent kwamen we weer op elkaars pad. De timing was perfect want wij zochten iemand die ons team kon ondersteunen. Toen Judith liet weten dat ze nieuwe opdrachten kon aannemen, was dat voor ons hét teken. Zo gezegd zo gedaan. Judith werkt nu aan het vastleggen van veel beeldmateriaal voor Design Studio Nu. Ook werkt ze aan de projecten. Ben je nieuwsgierig naar Judith? Lees dan vooral verder wat zij antwoordde op de vragen die wij elk teamlid voorlegden.

Kun je jezelf voorstellen?

Hi, ik ben Judith. 21 jaar en sinds een half jaar heb ik een heel fijn eigen huisje in het centrum van Dordrecht. Ik kom uit een fijn gezin met 5 kinderen dus weet goed wat het is om met veel gezelligheid en liefde om je heen op te groeien. Ook mag ik tante zijn van drie hele lieve kindjes waar ik enorm van geniet.

Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd als interieuradviseur. Tijdens mijn studie heb ik al twee keer, tien weken stagegelopen bij Design Studio Nu dus Tessa en Nathalie ken ik al een aantal jaar. Sinds begin dit jaar ben ik als zelfstandige begonnen en werkzaam voor Design Studio Nu. Ik houd mij onder andere bezig met het vastleggen van de projecten en producten voor op de website en sociale media.

Wat is jouw passie?

Mijn hart gaat sneller kloppen zodra de camera in mijn hand ligt. Het vertellen van een verhaal door middel van beeld is mijn taal van praten. Ik hou ervan om te spelen met de verschillende vormen, kleuren en materialen. Om zo op zoek te gaan naar een spannend en prikkelend beeld. Ook kan ik uren wegdromen bij lichtjes. Dat geeft altijd een magisch gevoel in mijn buik.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Twee dingen eigenlijk. Waar ik stiekem wel om moet lachen want het zijn best twee uitersten van elkaar. Ik droom van een oud klushuis waar ik samen met mijn vriend een eigen plekje van kan maken. Een rustig leven met veel groen om me heen. Een een tuinhuisje waar rommel gemaakt mag worden en creativiteit alle vrijheid heeft. Maar daar tegenover staat iets wat best buiten mijn comfortzone ligt. Het lijkt mij heel tof om voor langere tijd vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Ik zorg graag voor anderen en draag dan ook graag mijn steentje bij waar het nodig is. Het lijkt me een hele mooie ervaring en iets wat je altijd in je hart mee zal dragen.

Wat is jouw interieurtip aan anderen?

Voor mij is een rustige basis altijd het uitgangspunt om verder te werken. Als dat goed zit kan je het aanvullen met items die al langere tijd op je lijstje staan of die je vindt op bijvoorbeeld een vakantie of kringloopwinkels. Zo zorg je er ook voor dat er geen onnodige items je huis binnen sluipen waar je op langer termijn niet blij van wordt. Dat is ook goed met het oog op duurzaamheid en zo creëer je een tijdloos interieur.

Wat maakt jou aan het lachen?

Binnen mijn gezin liggen we allemaal best in dezelfde lijn qua woordgrappen. Het is altijd een wedstrijd wie de grappigste woordgrap kan bedenken. Dus daar moet ik altijd wel erg hard om lachen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Een aantal jaar geleden ben ik in Portugal geweest en dit land heeft echt een beetje mijn hart gestolen. Ik kom daar dus heel graag nog een keer terug om nog meer van het land te zien.

Wat was je favoriete vak op school?

Het vak waar ik creatief bezig kon zijn, vond ik altijd het leukste. Dus op de basisschool handvaardigheid, middelbare school houtbewerking en ckv. Tijdens mijn opleiding was het vak Atelier favoriet. Maar ook als het tijd was voor wiskunde, werd ik blij.

Hoe kom je tot een nieuw idee of concept voor een project of product? Wat is je creatieve proces?

Tijdens het creatieve proces kan ik soms best rommelig zijn. Ik verzamel veel informatie, schrijf woorden op, verzamel afbeeldingen en bedenk verschillende ideeën. Ik probeer altijd vrij te denken en vanuit verschillende punten te kijken. Dan komt er structuur tevoorschijn en filter ik alle informatie en kom ik tot een kern en een concreet idee dat het best past bij de klant.

Wat inspireert je in je werk?

Er is veel wat mij inspireert tijdens het werk. Ik kan heel blij worden van een combinatie in kleur en materiaal. Daar kan iets helemaal in samen komen. Ook het team waar we nu mee werken geeft me altijd goeie inspiratie en energie. Samen sta je nog sterker en kan je door een misschien eenvoudig gesprek geïnspireerd raken.

Als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

Toen ik deze vraag voor las aan mijn vriend moest hij gelijk lachen. ‘Dat levert jouw keuzestress op.’ En gelijk heeft hij. Want als ik uit alles zou mogen kiezen, zou ik niet weten wat ik het liefste doe. Toch denk ik dat die dag er redelijk eenvoudig uit zou zien. Ik zou op de fiets stappen, verse bloemen halen, buiten in de zon gaan zitten met een bakje koffie en de dag afsluiten met gezelligheid van vrienden en familie.

Waarom zou je anderen Design Studio Nu aanbevelen?

Design Studio Nu heeft een hele fijne manier van denken en werken. Er is persoonlijk contact en er zal eerst goed geluisterd worden naar de wensen van de klant. Vanuit daar zal er verder gewerkt worden tot een mooi interieurplan. Gevormd door mooie kleuren en natuurlijke materialen. Alles wordt met aandacht bekeken en tot in detail uitgewerkt. Ook bij de producten in de webshop staan functionaliteit en schoonheid centraal. Iets waardoor krachtige ontwerpen tevoorschijn komen.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *