Binnenkijker | White House

08 okt 2018

Op deze zonnige herfstdag delen we een licht wit huis uit Australië. Wij krijgen via Est Magazine regelmatig de mooiste binnenkijkers in onze mail. Est Magazine is dé plek om nieuwe interieur inspiratie op te doen. De huizen zijn iets anders opgebouwd dan wij hier gewend zijn in het koude Nederland. Zo is vaak is de buitenruimte een onderdeel van het interieur ontwerp en worden binnen en buiten daardoor naadloos met elkaar verbonden.

Zo kregen wij ook dit inspirerende project voorgeschoteld via Est Magazine. Het project White House van Clare Cousins Architects wordt omschreven als witte ruimte met subtiele schakeringen in toon, textuur en materialen. Een visueel rijk huis is het resultaat. De opdrachtgevers zochten een relaxed en tijdloos interieur waar zij lang met vrienden van kunnen genieten.

Het kleur- en materialen palet van de basis van dit huis spreekt ons erg aan. Een veelal witte basis, met de geheel witte keuken en badkamers, zorgt dat de ruimtes mogelijk nog lichter en ruimtelijker aanvoelen. Toch voelt het huis alles behalve kil aan. Er is een mooie balans gevonden met de houten vloer en het toevoegen van licht hout meubilair in elke ruimte. Het bijzondere vloerkleed maakt hét verschil in de woonkamer. Zonder die warme kleur en textuur zou de woonkamer aan de saaie kant zijn. Nu is het een gezellige ruime hoek waar je graag zou neerploffen om een van die boeken te lezen die door het hele huis zijn terug te vinden. Ook slim is de hoeveelheid opbergruimte. Doordat elke hoek is benut voor opbergruimte blijven de oppervlaktes leeg en opgeruimd. Je oog wordt getrokken naar de mooie elementen van het huis. Dit huis straalt op een prettige manier rust uit.

Wat vind jij van deze binnenkijker? We horen graag of je vaker inspirerende house tours van huizen zou willen zien. Laat gerust een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *