Kantoor | raambekleding inspiratie

15 nov 2018

Raamdecoratie of raambekleding: het is niet het eerste waar onze opdrachtgevers aan denken bij het starten van een project. Sterker nog, vaak gaat alle aandacht naar alle andere elementen en is jammer genoeg regelmatig een sluitpost. Onterecht vinden wij. Met goede raamdecoratie zoals gordijnen, jaloezieƫn of houten lamellen breng je de juiste sfeer aan. En bovendien is het een toegevoegde waarde in functionaliteit om licht te filteren of privacy te creƫren.
In deze blogpost duiken we wat dieper in het onderwerp en laten we verschillende opties zien ter inspiratie. Wij kozen ervoor om verschillende kantoorruimtes als inspiratiebron te nemen, maar alle tips zijn net zo goed van toepassing in je woning.

Gordijnen als ruimteverdeler

We beginnen bij het type raambekleding waar je waarschijnlijk als eerste aan denkt als het gaat om je woning maar weer niet zo snel bij een kantoor: gordijnen. Wij zien in onze opdrachten dat steeds meer zakelijke opdrachtgevers meer sfeer en comfort willen in hun kantoor. Zij willen dat hun medewerkers zich thuis en vooral prettig voelen. Zij brengen immers een groot deel van hun tijd door op kantoor. Met gordijnen is het gemakkelijk om sfeer aan te brengen. Je kunt ermee licht filteren door te kiezen voor een semi-transparante stof of met een dikker materiaal een vergaderruimte verduisteren om goede presentaties te geven. Ook zien we mogelijkheden om ruimtes flexibel in te delen. Je kunt op een eenvoudige manier meer privacy creƫren en bijvoorbeeld een gesprek voeren of geconcentreerd werken.

Jaloezieƫn of lamellen

Van het woord lamellen krijgt menig mens de kriebels. Het doet denken aan dikke plastic stroken die verticaal voor de ramen hangen. Maar niks is minder waar. Het verwijst ook naar een populaire keuze: jaloezieĆ«n. Verkrijgbaar in verschillende materiaal soorten en breedtes en houten lamellen hebben dan weer wat weg van shutters.Ā De populariteit is gemakkelijk te verklaren. JaloezieĆ«n kunnen precies op maat worden gemaakt waardoor het vrijwel voor elk raam geschikt is. Ook met stijl kun je makkelijk variĆ«ren: een smalle strook van aluminium geeft een industriĆ«le look terwijl een brede houten donkere strook een grafisch lijnenspel geeft. De jaloezieĆ«n werken als zonwering en door de stand kun je gemakkelijk storend licht op je beeldscherm aanpassen.
Net als gordijnen kun je ook jaloezieƫn gebruiken bij het verdelen van ruimtes. Een glazen pui in de ruimte kan worden voorzien van jaloezieƫn waardoor een open directiekamer gemakkelijk verandert in een concentratie werkplek.

categorieƫn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *