December favorieten

15 nov 2017

De zomer lijkt alweer zo lang geleden en zelfs de herfst vliegt ons voorbij. Voor je het weet is het alweer december en ronden we dit jaar ook al af. Gelukkig is deze periode ook juist voor velen een tijd om even wat extra aandacht te geven aan elkaar, je huis knus te maken en weg te kruipen van alle hectiek van het dagelijks leven. Zo ook voor onze stagiaire Amy. Zij vertelt in deze blogpost waarom juist de decembermaand haar favoriet is. Lees je mee?

“De maand december is voor mij een speciale maand. Waarom? De decembermaand herinnert mij wat belangrijk voor mij is, namelijk familie. Deze periode doet mij vooral denken aan mijn jeugd en brengt dierbare herinneringen naar boven. Zoals samen met vader ieder jaar de mooiste kerstboom uitzoeken en de boom vervolgens samen versieren. Of met sneeuw fijn sleeën in het park en daarna thuiskomen en heerlijk voor de haard met warme chocolademelk weer opwarmen.
Ik hou er ook van om kerstmarkten te bezoeken. Om daar die specifieke sfeer te voelen van gezelligheid en warmte om je heen. Ik kan me er helemaal in onder dompelen. Ook besteden we veel aandacht aan eten. We maken een speciaal menu en dekken de tafel feestelijk voor het kerstdiner. Ik kan nog veel meer dingen opnoemen maar de decembermaand brengt de mooiste momenten voor mij weer naar boven. De beelden die ik voor deze blogpost gekozen heb, doen mij denken aan thuis.  Zo dekken wij de tafel en geven we ons huis die specifieke en bijzonder december sfeer.

Top 3

1. Ik vind het heerlijk om samen met mijn familie bij de openhaard spelletjes te doen met een warme kop chocolade melk. Mijn favoriete chocolademelk is een vers blok chocolade op een houten stokje, zeker een aanrader!

2. Tijdens de feestdagen bezoek ik vaak verschillende kerstmarkten. Het is gezellig door de kerstmarkten te lopen en in de kerstsfeer te komen. Mijn ervaring is dat iedere kerstmarkt een andere sfeer heeft ondanks dat het thema natuurlijk kerst is. Als ik moet kiezen wat mijn favoriet is dan is dat de kerstmarkt in Brussel. Ik ben er ooit geweest en er hing toen een geweldige sfeer, iedereen deed mee en zong gezellig liedjes met elkaar. De Brusselse wafels met warme chocolade saus zijn echt heerlijk, maar ook de gluhwein op de kerstmarkt is zeker een aanrader voor degene die daar erg van houdt.

3. Zoals ik al eerder aangaf, speelt lekker eten natuurlijk tijdens de feestdagen een grote rol. Er zijn genoeg gerechten te bedenken die ik lekker vind. Voor deze top drie kies de zelfgemaakte gevulde kalkoen van mijn vader als ik het lekkerste kerstgerecht dat ik ooit gegeten heb.”

We zijn benieuwd of jij uitkijkt naar de decembermaand of dat je blij bent als het weer voorbij is. We horen horen het graag! Dankjewel Amy voor het delen van jouw favorieten van de decembermaand.

Design Details

shopping collage 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *