FAQ | Licht en inkijk

14 mrt 2018

Met onze blog delen we ideeën in de hoop daar anderen mee te inspireren. Of een van de lezers te helpen met interieur knelpunten die regelmatig ook voorkomen bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. Reden genoeg om ideeën en tips hier te blijven delen met een nieuwe categorie FAQ. Vandaag behandelen wij een van die veelgestelde vragen. Namelijk hoe je het beste om kunt gaan met lichtinval én inkijk.

In Nederland zijn er veel huizen waarbij de woonkamer aan de voorzijde van het huis is gesitueerd. En in steden is er bovendien niet vaak een voortuin of het is er een met een bescheiden afmeting. Om prettig te leven in deze ruimte is het gewenst om iets te doen aan de hoeveelheid licht maar wil je je ook niet helemaal afsluiten. Daarnaast is teveel inkijk storend als men van de straat te veel naar binnen kijkt.

In onze studio in Pijnacker hebben wij een vergelijkbaar knelpunt. De studio heeft mooie ramen aan alle zijden van de ruimte. Onder een aantal van die ramen hebben wij een lang groot bureau gerealiseerd. We willen graag het mooie licht in de ruimte behouden maar de inkijk beperken zodat wij in rust kunnen werken aan projecten. Dus bekijken we meerdere mogelijkheden:

optie 1 – een plissé gordijn

Wij hebben plissé gordijnen regelmatig toegepast in projecten. Ze zijn neutraal qua uitstraling en erg functioneel. Je kunt kiezen uit vele tinten gordijnstof en met een semi verduisterend gordijn heb je geen inkijk maar wel behoudt van het mooie licht. Dit kun je nog eens vergroten door te kiezen voor een top down bottom up variant. Dit plissé gordijn is namelijk aan zowel de boven- als onderzijde open te zetten waarbij bijvoorbeeld de plissé in het midden hangt.  Voordeel van de optie plissé gordijn is dat je flexibel bent met het bepalen van de hoeveelheid licht en inkijk. En dat je kunt kiezen voor een enkele plooi of een mooi honingraat patroon.

optie 2 – raambekleding op maat

Het leuke van onze branche is dat wij op veel nieuwigheden worden geattendeerd. Zo ook met Squid. Squid is een zelfklevende transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert. Het lijkt enigzins op raamfolie dat je in veel huizen ziet maar is gemaakt van stof. Dus heb je ook de beleving van stof in de structuur en de filtering van het licht. Ook hier heb je keuze voor meerdere kleuren die bij verschillende interieurs en behoeftes qua licht passen.
Wij besluiten te kiezen voor de kleur chalk. Binnenkort brengen we de stof aan op de ramen en zullen dan het proces en het resultaat delen op ons Instagram account via Stories.

Heb je zelf een interieur knelpunt en wil je dat we met je meedenken? Laat je vraag hier achter; we besteden we er graag aandacht aan.

 

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *