Gestyled door | Larissa – de keuken

26 apr 2024

Eerder zag je de gezellige zonnige slaapkamer van Larissa op onze journal. Je ziet die mini binnenkijker hier.

We ontmoeten Larissa in een prachtig grachtenpand in de Delftse binnenstad. Je kijkt er uit op een prachtige gracht en een van de kerken van Delft. Ruim tien jaar geleden emigreerden zij al van Canada naar Nederland en recent zijn zijn verhuisd naar deze woning. Het huis was in prima staat maar miste al heel wat jaren liefde en aandacht. Daar heeft Larissa in een korte tijd verandering in gebracht. Als kunstenaar weet zij precies de juiste combinaties te maken om een huis een persoonlijkheid te geven en het een thuis te maken. Zelfs als dat honderden kilometers is van je geboorteland.

Een metamorfose van de keuken

Het gehele huis miste comfort en gezelligheid. De vloeren waren versleten, de wanden en plafonds niet meer netjes. Dat was dus het eerste punt van aandacht. De oude keuken was gedateerd en niet functioneel ingericht. Er stond een flinke hoge bar die het zicht op de keuken blokkeerde, daarnaast een grote koelkast die op een negatieve manier in het oog sprong. Dat paste niet in de wensen en behoeften van Larissa en haar gezin. De oude keuken werd vervangen door een keuken met een warme rustige uitstraling. Bestaand uit een functionele basis van IKEA, met eikenfineer keukenfronten van K14 en de eiken houten maatwerkgrepen maken het geheel af. Het werkblad is licht, de warme beigekleur past perfect bij het favoriete kleurenpalet van de rest van het huis.

De keuken is nu niet alleen fijne warme ruimte om in aanwezig te zijn. De ruimte is ook op een natuurlijke verbonden met de eetkamer en zithoek. Ook een leuk detail: Het kookeiland loopt iets verder de ruimte in. Waardoor het werkblad ook doorloopt, het hoekje om. En zo ontstaat er een leuk hoekje waar je een vaas met bloemen neer kunt zetten, mooi keramiek of een werkje van de kinderen.

Houten handgrepen als mooi detail

Handgrepen kunnen een keuken een eigen unieke uitstraling geven en het geheel helemaal afmaken. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo heeft deze keuken vooral druksluitingen zodat de meeste deuren gewoon vlak konden blijven. De koelkast, vriezer en de vaatwasser kregen maatwerkgrepen in de houtsoort en kleur van de fronten. Zo is de greep een subtiele toevoeging zonder het geheel te verstoren. Inspirerend detail is dat de greep op de vriezer en koelkast (en ook de kast ernaast) optisch doorlopen. Nog een manier om rust te brengen in de uitstraling van de keuken.

We zijn benieuwd wat je van deze keuken vindt en de keuzes die Larissa maakte. Heeft het jou inspiratie en ideeën gegeven? We horen het graag!

Design Details

houten handgrepen op maat, eiken round | keukenfronten van K14 | kunst, eigen werk van Larissa

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *