Het vieren van Midsommar

16 jun 2017

Misschien hebben we dit als eens verteld: wij (Tessa & Nathalie) leerden elkaar kennen bij IKEA in 1999. We werkten daar toen als vakantiekrachten een hele zomer lang. En na die zomer bleven wij er werken als bijbaantje naast onze studies. En ondanks dat wij er slechts deeltijd werkten, kregen wij net als alle medewerkers van IKEA les in de Zweedse cultuur. Tijdens deze trainingen kregen we uitleg over de gewoontes en tradities, het land en alle feestdagen. Wij konden daar zo van genieten. De liefde voor Zweden is nooit meer over gegaan. Ondanks dat wij nu al jaren niet meer voor IKEA werken, zit de Zweedse cultuur nu ook een beetje in onze harten en nemen wij kleine tradities over.

Midzomer of Midsommar is misschien wel de bekendste feestdag in Zweden. De start van de zomer wordt uitgebreid gevierd op midzomeravond en valt jaarlijks op de vrijdag vlak vóór of na 21 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. Overal zie je versierde meibomen, families komen samen om liedjes te zingen, lekker te eten en te dansen met een bloemenkrans in je haar. Dat klinkt toch fantastisch?
Wij besloten om alvast een klein beetje Midsommar aan onze huizen toe te voegen met de prachtige kransen van Blomsterkrans. Deze sterke krans van wilgentenen is een prachtige basis om met groen en zomerse bloemen te versieren. Wij kozen voor de krans Tamar en vulden deze aan met distels, het paarse¬†Limonium en gedroogd tarwe. Als je speciale wensen hebt, kun je gerust contact opnemen met de dames van Blomsterkrans, zij maken je graag blij met zo’n mooie krans.

Ga jij Midzomer vieren dit jaar? En wat zijn je plannen? We horen het graag dus laat gerust een berichtje achter.

Credits

Fotografie – Design Studio Nu

Design Details

Krans van Blomsterkrans
Wishbone Chair by Hans J Wegner | Carl Hansen & Son

categorie√ęn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *