Art direction en beeld | Vertigo Bird

LJUBLJANA, SLOVENIË

Het Sloveense verlichtingsmerk Vertigo Bird nam eerder dit jaar contact met ons op. CEO en oprichter Silvo Kačar had het werk gezien dat wij voor het Sloveense Rex Kralj hebben verricht en vroeg ons of wij voor hen beeld konden maken. Vertigo Bird heeft een prachtige collectie verlichting waarbij de kernwoorden van het bedrijf simple and smart goed naar voren komen. De collectie wordt steeds uitgebreid en aan ons de opdracht om beeldmateriaal te maken voor de nieuwe producten: KAT, een mooie plafond lamp in diverse maten en kleuren. En DEMIJOHN, de hanglamp die afgewerkt is met een subtiele rand van hout. Tenslotte CONCIERGE, een minimalistische bedlamp. Wij stelden voor om onze favoriete hanglamp FUNNEL ook vast te leggen in een zakelijke en privé setting.

Credits

Concept, Art direction en Styling – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Holly Marder

'Simple and Smart'

Verlichting is een technische toevoeging aan het interieur. Het kan bovendien een interieur maken of breken. Om de juiste sfeer neer te zetten creëren we diverse interieur settings met een warme, lichte uitstraling die bovendien de kernwoorden simple and smart eer aan doen. We kiezen voor diverse houttinten zoals eiken en populier in combinatie met een rustig kleurenpalet. De styling is bewust rustig gehouden zodat de hoofdrol is voor de prachtige verlichting van Vertigo Bird.
Voor CONCIERGE creëerden wij een slaapkamer. Het bedlampje is tegen het minimalistische hoofdeinde gemonteerd. Wij voegden dromerig zacht bedlinnen toe als contrast naar het ontwerp. Plafondlamp KAT legden wij vast een een hal setting. Diverse maten monteerden wij op een plafond van populieren hout. Bij DEMIJOHN kozen wij ook voor een setting die je een hal zou kunnen treffen. En hingen wij meerdere lampen in een tweede setting boven een keukenblok om deze toepassing te laten zien. Tenslotte fotografeerden wij hanglamp FUNNEL boven een bureau. En voor de huiselijke setting in dezelfde keuken waarbij de betekenis van de naam Funnel namelijk trechter subtiel naar voren komt.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Klik hier voor de nieuwe website van Vertigo Bird.

Ontwerpdetails

Textiel bed van By Mölle | Kruk Tess van Design Studio Nu | Haakjes van Pilat | Sloffen van Mahabis | Houten ladder van House Doctor

Silvo Kačar

Founder/CEO

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze