Woonhuis | Rotterdam

Rotterdam

Onze opdrachtgevers nemen contact op om de twee bovenste verdiepingen van hun jaren dertig woning grondig te gaan verbouwen. Zo willen zij met de verbouwing een aantal wensen realiseren waaronder een tweede badkamer en een eigen verdieping voor de ouders en de twee kinderen in het gezin. De vorm waarin dit gerealiseerd zal worden, lag nog helemaal open. Dat geeft ons volop creatieve energie om met de wensen en behoeften van de klant aan de slag te gaan.

Onze gebruikelijke werkwijze bij projecten zoals deze, begint altijd met het inventariseren van de wensen en behoeften. Dat is geen simpel lijstje met een opsomming van functies voor de ruimtes of globale indruk van de gewenste stijl. We verdiepen ons door middel van de gesprekken in de leefgewoontes en behoeften van alle bewoners. Vervolgens kijken wij zorgvuldig naar de ruimte die beschikbaar is. We puzzelen hoe die ruimte het meest optimaal benut kan worden, niet alleen functioneel maar ook passend bij de bewoners. Tenslotte voegen wij een Design Studio Nu look en feel toe aan de ontwerpen.  Daarbij vinden wij het belangrijk dat de sfeer en uitstraling van de ruimte lang mooi blijft en aansluit bij de smaak en voorkeuren van de bewoners.

Scroll naar beneden om verder te lezen, onder de sfeerbeelden van dit project

Credits

Interieurontwerp, uitvoering, realisatie en begeleiding door Design Studio Nu
Fotografie Rachel van Loenen | Studio Artspret 

Slaapkamer en suite

We presenteren het ontwerp met verschillende keuzeopties. De verdiepingen tussen ouder en kind werden gescheiden, elk een eigen verdieping. Met twee verdiepingen waren er twee opties: voor beiden maakten wij een ontwerp. De opdrachtgevers waren blij verrast door de optie waarbij zij zelf op de zolderverdieping zouden gaan slapen. Deze verdeling van functies hebben wij al vaker in projecten met succes toegepast. Het zorgt ervoor dat ouders zich kunnen terugtrekken en kunnen waken over het hele huis. Kinderen ervaren de vrijheid op hun eigen verdieping om te spelen en bij elkaar te zijn.

De zolderverdieping werd bovendien ingericht met de opzet die vergelijkbaar is met een ruime hotelkamer of suite. Een maatwerkkast, een ontwerp met inspiratie van de karakteristieke en suite, scheidt de slaapkamer met de thuiswerkplek. De kast zelf geeft enorm opbergmogelijkheden en door de scheiding ervaar je in beide kamers rust. De schuifdeur kan open blijven zodat het licht beide kamers kan blijven bereiken. Is er juist meer afscheiding nodig, dan is het sluiten van de deur voldoende. De badkamer is ook vanuit beide ruimtes te bereiken. Dit is praktisch maar geeft ook het gevoel van ruimte doordat alle ruimtes met elkaar verbonden blijven.
We kozen voor tijdloze materialen die passen bij de jaren dertig karakter van het huis. Het eikenhout van de kasten geeft warmte. De vloer is wat koeler van tint en bovendien praktisch in gebruik. Voor de wand achter het bed kiezen we voor een mooi behang met textuur. Het linnen beddengoed is een prachtige finishing touch die de opdrachtgevers het gevoel geeft in een luxe hotelkamer te verblijven.

Ook maakten wij een ontwerp voor de entree en hal op de begane grond. Vaak wordt deze ruimte een beetje vergeten en het loont om er aandacht aan te geven. Je stapt er immers je huis binnen en het is fijn als die ruimte netjes is en warm aanvoelt. We maakten een ontwerp voor een maatmeubel met voldoende opbergruimte en vier Pegrails met s-haken kregen de functie van kapstok. Het ontwerp past bij de oorspronkelijke jaren dertig details. Ook kozen wij het materiaal voor de bekleding op de trappen. Het fraaie trappenhuis verbindt de ruimtes en zorgt ervoor dat het huis als nieuw voelt.

Ben je benieuwd naar de verdieping voor de kinderen? We maakten er een apart portfolio-item van. Je leest er hier meer over.

Ontwerpdetails

Houten handgrepen Stick van Design Studio Nu | Maatwerk ontwerp door Design Studio Nu, uitvoering door Houtwerk | linnen beddengoed van By Mölle | Kruk van FDB Møbler | Fauteuil van Rex Kralj | Kandelaar Wick van Graypants

Een hotelchique loftzolder die zorgt voor ontspanning

In 2021 hebben wij de eerste en tweede verdieping van ons jaren ’30 huis laten verbouwen. We wilden graag een aparte verdieping voor onze zoontjes en een aparte verdieping voor onszelf creëren. Design Studio nu heeft ons van begin tot het einde heel goed begeleid. Dat begon al met het maken van twee onderwerpen, eentje waarbij wij op de eerste verdieping zouden gaan slapen en eentje waarbij wij op de tweede verdieping zouden gaan slapen. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om zelf op de zolder verdieping te gaan slapen en hebben onze zoons twee ruime stoere jongenskamers op de eerste verdieping gekregen. Wij zijn zelf ontzettend blij met onze loftzolder, die een hotelchique uitstraling heeft, waardoor wij op zolder kunnen ontspannen en ons kunnen terugtrekken uit de dagelijkse routine van het huishouden. De eyecatcher is de prachtige eikenhouten maatwerkkast waar je doorheen kunt lopen en er twee aparte ruimtes zijn ontstaan.

Design Studio Nu heeft het ontwerp echt gebaseerd op onze behoefte en op hoe wij graag leven. Dat was voor ons een enorme meerwaarde. En Design Studio heeft letterlijk van het startgesprek tot en met de finishing touch gezorgd voor de realisatie van het idee. Wat ook fijn was aan de samenwerking met Design Studio nu, is dat Tessa en Nathalie hebben meegedacht tot in de kleinste details, zodat het nu echt helemaal áf is. En Tessa en Nathalie zijn gewoon leuke mensen met wie het contact altijd leuk en gezellig is.

Astrid Severijnen

Opdrachtgever

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze