Concept en Catalogus, deel II | Rex Kralj

Ljubljana, Slovenië

Vorig jaar startten wij de samenwerking met het Sloveense meubelmerk Rex Kralj. Wij creëerden het concept voor de brand strategy en maakten samen met een creatief team, waaronder fotograaf Wen van Woudenberg en grafisch ontwerper Naomi den Besten, de catalogus ‘Timeless’. Een jaar later was er een behoefte ontstaan voor meer beeldmateriaal. Dit beeldmateriaal moest vanzelfsprekend naadloos aansluiten bij het concept, het bestaande beeld én het verhaal. Het beeld werd toegevoegd aan de catalogus. Bovendien werden de nieuwe foto’s ook gebruikt voor de tweede catalogus ‘Craft Redesigned’ met een overzicht van de gehele meubelcollectie. We gingen met veel plezier aan de slag, dit keer met Holly Marder als fotograaf.

Over de eerdere samenwerking met Rex Kralj kun je hier lezen.

Credits

Concept, Art direction en Styling – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Holly Marder
Fotografie drukwerk – Naomi den Besten
Fotografie Timeless deel 1 – Wen van Woudenberg
Grafische vormgeving – Naomi den Besten

Craft redesigned

Omdat het concept voor de oorspronkelijke catalogus al helder was, richten wij ons dit keer voornamelijk op het beeld. Wij creëerden verschillende settings op diverse locaties. Elk meubelstuk heeft een eigen hoofdstuk in het verhaal van ‘Timeless’. De styling is eenvoudig zodat het meubilair de hoofdrol zou blijven spelen. Bovendien sluit dit perfect aan bij enkele van de kernwoorden van Rex Kralj simplicity, light en details. Het oorspronkelijke verhaal begint met de start van een dag van de hoofdpersoon. Het verhaalt eindigt zodra de hoofdpersoon gaat slapen en hij omringd wordt door het donker van de nacht.  Ook bij het creëren van het nieuwe beeldmateriaal speelden wij met licht en donker.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Klik hier voor de digitale versie van de catalogus.

Ontwerpdetails

Het meubilair van Rex Kralj is verkrijgbaar in onze webshop.

The story continues...

We loved the story you created for Rex Kralj, meaning that our catalogue isn’t just a set of images but tells a story. Just like our furniture pieces. Your fresh and stylish approach was a perfect fit for the project. The response we received has been extremely positive and appreciative. We’d do it again any time!

Ziga Vrhovec

Owner and Director

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze