Spiced Honey | Kleur van het jaar 2019

11 sep 2018

Afgelopen week lanceerde Flexa de kleur van het jaar 2019. Zij maken altijd een spannend moment van dat je live kunt volgen via verschillende social media kanalen. Wij vinden het altijd erg leuk om te volgen vooral om de toelichting van de keuze te horen. De kleur wordt namelijk bepaald door de onderzoeken van AkzoNobel naar wat er op dit moment wereldwijd in de maatschappij leeft en hoe men dat terug ziet. Je kunt het zelf hier terugkijken.
Hoewel wij als ontwerpbureau niet bekend staan om het gebruik van kleur, passen wij uiteraard wel degelijk kleuren toe; meestal in ingetogen combinaties die tijdloos en sfeervol zijn. En laat daar de kleur van het jaar goed bij passen: Spiced Honey. In deze blogpost leggen wij uit hoe wij een kleur verwerken in een interieur, in de hoop jou te inspireren kleur te gaan gebruiken. Heb je vragen? Stel ze gerust onder dit bericht. We vinden het leuk om je verder te helpen.

Let the light in

Eerst een korte toelichting op de kleur van het jaar 2019. Positiviteit staat hierin centraal. In 2019 ‘gooien we de ramen weer open’ en laten we het licht naar binnen. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab, licht toe hoe zich dat vertaald naar het interieur: “Mensen hebben er zin in, trekken erop uit, nemen zelf het initiatief, denken na over de toekomst. We zijn met elkaar, zijn aardig en vergevingsgezind. En we doen dingen en als het mislukt dan is dat oké! Dat vraagt om een ruimte die daarop aansluit. Een ruimte die een positieve benadering aanmoedigt. We hebben een huis nodig waarin we onze ideeën en dromen kunnen omzetten in daden, waar we anderen kunnen uitnodigen om mee te doen, waar alles mogelijk is. Oftewel: we laten het licht weer binnen.”

Spiced Honey

Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019.

Subtiele warmte

Wij vinden Spiced Honey een prachtige warme kleur met veel mogelijkheden. Het is een natuurlijke tint die je ook veel in de natuur terug vindt. Een subtiele toevoeging aan je interieur zal al zorgen voor warmte zonder te gaan overheersen. De kleur combineert bovendien erg goed met veel verschillende andere kleuren en kun je er dus alle kanten mee op. Zoals je in de sfeerbeelden ziet, zien wij de kleur bijvoorbeeld terug op een wand achter het bed. Deze tint geeft warmte en door het te combineren met warm licht linnen beddengoed creëer je een knusse ruimte die je uitnodigt te ontspannen.
Het ligt voor de hand om een wand te schilderen met de nieuwe kleur van het jaar. Maar kleurgebruik in het interieur kan ook op meer subtiele wijze. Laat de kleur bijvoorbeeld terugkomen in mooi gestapelde boeken waar je juist combinaties met andere tinten op een veilige manier kunt uitproberen. Spiced Honey matcht bovendien goed bij natuurlijke materialen zoals terrazzo en hout. Je ziet de gelige bruine tint terug in de aderen van het steen of de nerven van hout. Deze tint kan een verbindende werking hebben als je verschillende houttinten je interieur zou willen combineren. Op deze manier kun je een oud stoeltje weer een mooie plek geven voor een mooi geheel.

Credits

Slaapkamer en boeken door Laura Short 
Terrazzo tegel Ceppo Porcelanosa
Andere beelden via Flexa

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *