Binnenkijker | Judith Vermeulen

30 aug 2023

Dit keer deel twee van de nieuwe serie op onze journal waarbij je kunt binnenkijken in de huizen van het team van Design Studio Nu. Wil je meer weten over wie Team Design Studio Nu vormen? Kijk dan hier.

Interieuradviseur en fotograaf Judith Vermeulen pakte haar camera en legde speciaal voor ons haar huis vast. Judith woont in hartje Dordrecht, vlakbij de haven. Dit is haar eerste huis en ze heeft van de bescheiden ruimte een speciale plek weten te maken. We nemen je graag mee voor een kijkje in het gezellige knusse huis van Judith.

Klein maar fijn

Toen Judith een woonruimte voor zichzelf zocht, wist ze het direct toen ze dit huis bekeek. Ja, hier kon ze iets van maken wat helemaal bij haar zou passen. De ruimte was niet groot maar met wat slimme ingrepen toch prettig en erg functioneel in te delen. En ook qua sfeer maakt Judith het zich helemaal eigen.

Voor kleinere huizen geldt dat je handige keuzes moet maken. De indeling van het huis was in de basis al doordacht: de woonruimte in een lichte ruimte. Daarnaast meer afgesloten is de keuken en badkamer.  Daarbovenop is de slaapkamer die je bereikt met een trap vanuit de woonruimte.
Judith voegde nog meer slimmigheden toe door onder andere een ombouw te maken die de verwarming verstopt. Een verwarming is uiteraard nodig maar vaak niet het meest fraaie object in een huis. De ombouw verbergt de verwarming en geeft bovendien de gelegenheid om de ruimte erboven van planken te voorzien. Op deze planken is ruimte voor de mooiste interieur-items. Judith is daar heel selectief in. Alleen iets wat ze echt heel mooi vindt, komt in huis en het mag vervolgens dus ook gezien worden.
Aan de kant bij de ramen maakt Judith van hetzelfde hout als de kast een verdiepte vensterbank. Hieraan kun je zitten om te eten maar ook om te werken. Het is een heerlijk licht plekje zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Wederom handig gedaan.

Warme sfeer

Naast de vernuftige keuzes qua indeling maakt Judith ook een gericht plan voor de inrichting en de materialen. De ruimte vraagt om een rustig kleurenpalet. De basissfeer van het huis van Judith is een mooie combinatie van verschillende houttinten met natuurlijke materialen in stoffen en accessoires.
Ze legde zelf de vloer en behandelde die met olie met witpigmenten zodat het onbehandelde uitstraling zou behouden. Verder zijn de wanden wit en fris. De bank speelt de hoofdrol in de woonkamer. Ze koos voor een warme tint in een linnen stof die zich heel gemakkelijk laat combineren met andere kleuren. Favoriet zijn haar selectie van geruiten of gestreepte kussens. Wederom een simpele toevoeging die heel snel sfeer geeft.
Zoals eerder gezegd is Judith selectief in de keuze van spullen. Zo zijn er vintage items te zien in haar interieur maar ook nieuwe spullen waar ze liever langer voor spaart en daarna echt koestert.

Bloemkool uit eigen tuin

Wat ook erg fijn is, is dat dit huis een tuintje heeft. Ook hier gaat Judith weer doordacht om met de ruimte die ze heeft. Zo heeft ze naast een klein terras waar ze lekker buiten kan zitten, ook een moestuinbak van 2,5m2. Daar laat ze daar haar eigen groenten in groeien. De voldoening van een eigen geteelde bloemkool is enorm. Judith: “het is leuk om te zien dat een bloemkool zich niks aantrekt van de omgeving waar het groeit. Midden in de stad maar daar heeft het totaal geen last van.”

Hoe omgaan met huren?

Judith is niet de eigenaar van dit huis. Huren vraagt ook weer om een eigen slimme aanpak om een huis een thuis te maken. Zo moet je het vaak doen met een keuken die wellicht niet helemaal jouw smaak is. Judith verving de handgrepen met leren handgrepen en voegde ook een Pegrail toe waar zij mooie keukenaccessoires aan heeft hangen. Een grote houten snijplank geeft het aanrecht meer warmte. Het geheel is een metamorfose die ook omkeerbaar is zodra Judith dit huis zal verlaten.
En zo geldt dat ook voor de eerder genoemde aanpassingen die Judith deed: de kast gaat ook mee en de vloer kan zo in een nieuw huis opnieuw worden gelegd.

Toekomst

En… er is inmiddels zicht op dat nieuwe huis! Samen met haar verloofde kocht Judith onlangs een huis onder de rook van Rotterdam. Na haar trouwen zullen zij samen intrek nemen in het nieuwe huis. Maar voordat dat gebeurt, gaat Judith daar ook weer haar eigen draai aangeven. Dus wellicht zien we in de toekomst weer een nieuwe binnenkijker van Judith.

Design Details

Design Studio Nu bij Judith thuis, je vindt deze items in onze shop
leren handgrepen | pegrail | s-haken | keramiek lepel | kandelaar meterkaars | keukengerei hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *