Faq | trap

29 aug 2023

Het is weer tijd voor een bericht in de categorie FAQ. Hier beantwoorden we knelpunten die we regelmatig terugzien bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. We helpen jullie graag verder met tips en ideeën. Dit keer staat de trap centraal.

In veel woningen is de trap een functioneel object: je komt er immers mee van de ene verdieping naar de andere. Deze blogpost met inspirerend beeld is een aanmoediging om van de trap een esthetisch hoogtepunt te maken.

Natuurlijk, juist een trap die onopvallend is, is ook heel mooi. Zoals een volledig witte trap met witte muren oogt fris en verzorgd. Met name dat laatste is belangrijk bij een trap. Het is een groot object in de ruimte dus aandacht voor de staat van de trap is belangrijk. Is de trap niet meer in goede staat? Dan is in plaats van schilderen wellicht een traprenovatie een optie.

Naast onopvallend kun je ook kiezen voor een meer opvallende trap. Denk hier bijvoorbeeld aan als de trap in een woonruimte gesitueerd is. Zo kun je de trap laten bekleden met verschillende materialen. Zoals in het eerste beeld te zien is met mooie tegels. De warme terracotta kleur en frisse witte muren is een prachtige combinatie. Bovendien zijn tegels slijtvast en gaan jaren mee. Een goede optie voor een trap die intensief gebruikt wordt.

De tweede materiaalsoort waar je aan kunt denken is hout. Het bekleden met hout geeft ook direct warmte en een gevoel van luxe. De trap zal opvallen op precies de juiste manier.

Ook bekleden met vloerbedekking is een goede optie. Wellicht hoor je bij de mensen die dit een ouderwetse aanpak vinden maar  maar er zijn talloze mooie vloerbedekking te krijgen die de trap niet alleen heel mooi maken maar ook functioneler. De vloerdekking en ondervloer hebben een dempende werking waardoor het geluid van traplopen beduidend minder zal zijn dan de hardere materialen. Je hoeft hiervoor niet de hele trap te bekleden. Ook een traploper is een mooie toevoeging aan de trap en ideaal als de trap wat gesleten is door intensief gebruik.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *