Duurzaamheid | Leren handgrepen van Design Studio Nu

11 mrt 2019

Duurzaamheid is een woord wat veel en makkelijk gebruikt wordt en niet altijd wordt uitgelegd. Dat is ontzettend jammer want wij willen graag onze webshopklanten laten weten wat wij doen om een steentje bij te dragen aan het behouden van het milieu. Op deze manier kun jij, onze klant, een bewuste keuze maken bij de aanschaf van een van onze leren producten.

Bewuste transport

Al heel wat jaren, al sinds 2010 zelfs, maken wij leren handgrepen. Wij hebben een goede samenwerking met een leerleverancier hier in Nederland. Zij verzamelen grotere hoeveelheden huiden leer uit verschillende landen uit Europa die wij vervolgens van hen kopen. Dit maakt dat de transport efficient is.

Efficiƫntie

Leer is een kostbaar product. Wij willen alles eruit halen wat er in zit. Dat betekent dat wij elke millimeter benutten door heel efficiƫnt te stansen. We stansen veel van onze grepen per stuk. Dat betekent dat we elk stuk van de leren huid kunnen gebruiken voor de verschillende maten handgrepen.

Restmateriaal benutten

Zelfs de rondjes die uit de grepen vallen, verzamelen we om er vervolgens Pins van te maken. Afgekeurde grepen bewaren we ook en gebruiken we weer om vervolgensĀ samples en grote Pins van te maken.
Op deze manier hebben we nauwelijks restmateriaal.

Plantaardig gelooid leer

Tenslotte hebben wij besloten een nieuwe collectie te maken van slechts alleen plantaardig gelooid leer. Ā Het leer is gelooid en gekleurd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliĆ«n, zoals chroom, zware metalen en formaldehyde en met respect voor dier en de natuur.
Met het gebruik van de handgrepen verandert het leer van kleur door het zonlicht en krijgt lichte sporen door veelvuldig gebruik. Zo ontstaan unieke producten, die dierbare herinneringen letterlijkĀ op de huid met zich meedragen.

Verzending

De bestellingen worden met zorg en aandacht verpakt. Ook hier gebruiken we alleen milieuvriendelijke verpakkingen. Alles is verpakt in duurzaam geproduceerd papier en ander biologisch afbreekbaar materiaal. We vragen onze klanten bovendien de verpakking te hergebruiken of in de juiste afvalbak te deponeren. Het kaartje waarop onze aanpak staat, is bovendien een mooie print die mensen als decoratie kunnen gebruiken. We hebben meerdere prints die we versturen.

Heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *