Focus on what matters

03 Sep 2018

Vorig jaar, in de eerste blogpost na de vakantie schreven wij over het zoeken naar en vooral vinden van balans. We gingen er bewust mee aan de slag omdat we die balans door alle hectiek wel eens kwijtraakten.
Nu zijn we een jaar verder. Wat zijn onze ervaringen, is er iets veranderd en wat is ons doel voor 2019? Over het laatste kunnen we kort zijn: in 2019 leggen wij de focus op wat er écht toe doet.

Een heldere werkstructuur

Eerst nog even terugkijken naar wat we hebben uitgeprobeerd. We zochten allereerst naar balans op werk. Dit lukte al een stuk beter doordat onze werkplekken allebei op orde waren. Daarnaast maakten we ook duidelijke keuzes in de werkstructuur. Zo voegde Tessa aan haar mail een simpele regel toe met welke dagen zij haar mail leest en beantwoordt. Dit geeft onze klanten inzicht in wat zij kunnen verwachten en vermindert het de druk van de eeuwige stroom aan mails. Op die werkdag dat Tessa haar mail niet beantwoordt, kan zij in alle rust ontwerpen maken. Zonder afleiding en dus met focus.

Plannen

Een van de tips was de aanschaf van een planner van essentialiving. We kochten de agenda en bij binnenkomst kregen wij direct zin om er mee te werken. Zo’n onbeschreven agenda is zo heerlijk nieuw en fris. Het geeft direct al het gevoel van overzicht en netheid. Bovendien is deze planner een ruime agenda met lekker veel plek om allerlei dingen op te schrijven zoals afspraken en taken. En ook niet onbelangrijk: de planner ziet er mooi uit met een kaft van een soort linnen stof.
Onze ervaring van de planner is heel goed. Het bijhouden van een ouderwetse papieren agenda is fijn. Natuurlijk doen ook wij veel digitaal maar soms wil je juist even wegblijven dat die digitale hulpmiddelen. Te meer omdat dan de kans hebt snel afgeleid te raken en je focus verliest. En het is ook prettig om in een oogopslag te zien hoe de week eruit ziet. Op deze manier zie je ook wanneer je teveel hooi op je vork neemt en je week te vol is gepland met werk- en privé afspraken.

Er staat per week ook een recept op die je vervolgens op de website terug kunt vinden. Erg leuk en goed idee maar eerlijk gezegd is dat ons tot dusver nog niet gelukt. Hierbij spreken we het goede voornemen om dat binnenkort toch eens uit te proberen. Want regelmatig missen we juist in drukke tijden inspiratie voor gezond en lekker eten.
Klinkt deze planner als muziek in de oren? Lees dan vooral verder want wij mogen een planner weggeven.

Journal

Komend jaar gaan wij ook werken met een journal. In dit boek, ook van Essentialiving staan invulvragen waarmee je de dag begint. Zoals “I’m grateful for” en “This is what I felt was worthwhile“. Omdat wanneer je de dag hiermee begint, focus je je op de goede dingen in je leven en begin je met een positieve mindset. En dit zal dan meer positief denken stimuleren. Bovendien is het keer op keer bewezen dat een ochtendroutine je dag een kickstart kan geven. Door je ochtend op een bewuste manier te structureren, zal je dag rustig beginnen en neem je de tijd voor dingen die voor jou belangrijk zijn.

Overigens heeft Nathalie zelf ervaring met een rustig ochtendritueel. Na het wegbrengen van de kinderen drinken zij en Bas een kopje koffie in de stad. Dit moment haalt de haast uit de ochtend en zorgt ervoor dat zij fris aan het werk beginnen. Het is ook het ideale moment om elkaar even rustig te spreken. Ook al is het vaak maar 20 minuten, je start je dag anders dan maar door te denderen.

Give Away

Van Gaby, het brein achter Essentialiving, mogen wij een planner én journal weggeven. Dat vinden wij ontzettend leuk omdat wij daarmee iemand een goede start van 2019 geven.
Wat moet je doen om kans te maken op de planner en journal?

Design Details

CC stool Rex Kralj

categories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *