FAQ | kasten

14 nov 2021

Het is weer tijd voor een bericht in de categorie FAQ. Hier beantwoorden we knelpunten die we regelmatig terugzien bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. We helpen jullie graag verder met tips en ideeën. Dit keer staan kasten centraal.

Opbergruimte: onmisbaar in elk interieur of je nu veel of weinig spullen bezit. Als je het goed toepast, zorgt het voor heel veel woongenot en functionaliteit. Maar zomaar kasten in een ruimte zetten, maakt een kamer ook snel vol en onrustig. En er zijn ook trends in kasten zoals de specifieke voorkeur voor een industriële kledingkast, kledingrekken met hangers, open kasten met vakken of juist gesloten kasten waar alle spullen verstopt zijn achter deuren.

Wij adviseren onze klanten goed te kijken naar de ruimte en die optimaal te benutten. En vaak kom je dan op een maatwerk ontwerp uit. Dat klinkt voor sommige mensen wellicht als ingewikkeld maar dat hoeft het zeker niet te zijn. De afbeeldingen geven dat mooi weer.

Laten we als voorbeeld de slaapkamer nemen. Je kunt ervoor kiezen om de garderobekasten rondom het bed te plaatsen waardoor het hoofdeinde van het bed in een fijne knusse nis valt. Naast het optimaal benutten van de ruimte voor opbergmogelijkheden, geeft het dus ook rust in je slaapkamer. Of past dezelfde truc toe en maak een bureautje als bescheiden werkplekje of make-up tafel.

Een andere optie: gebruik de achterzijde van de garderobekast om je bed tegen aan te zetten. De kasten delen de ruimte op en je hebt kastruimte uit het zicht. Bovendien benut je de ruimte optimaal. De kast heeft hierbij meerdere functies: opbergen, opdelen van de ruimte en als hoofdeinde.

Zou je ook graag een zo’n functioneel en mooi maatwerkmeubel willen maar vind je het lastig om de ideale oplossing te vinden en zou je er wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Of wil je dat we meedenken in de indeling van je slaapkamer of ander ruimte? Kijk dan eens naar onze adviezen in de shop. We helpen je graag met het maken van een maatwerkmeubel ontwerp.

 

Credits

omslagbeeld By Mölle
slaapkamer
beelden 1 | 2 | 3 | 4

Design Details

Je vindt de kruk van FDB Møbler in onze shop

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *