Faq | Styling van kasten

12 jul 2023

Het is weer tijd voor een bericht in de categorie FAQ. Hier beantwoorden we knelpunten die we regelmatig terugzien bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. We helpen jullie graag verder met tips en ideeën. Eerder schreven we al over kasten in het algemeen, dit keer staat de styling van de kasten centraal.

Opbergruimte

Denk je aan kasten dan denk je aan opbergruimte. En denk je aan opbergruimte dan denk je aan spullen. Sommige daarvan zijn mooi, maken je blij en wil je graag zien. Bij andere spullen heb je dat misschien liever niet. Bij de laatste categorie zijn kasten met gesloten deuren wellicht de beste oplossing.
We krijgen regelmatig de vraag om meer opbergruimte te creëren. Soms is dat inderdaad de beste oplossing maar je kunt ook een andere aanpak overwegen. En dat is eerst te starten met je spullen te organizen. Wij bieden een advies aan waarbij je eerst met een professioneel organizer aan de slag gaat en waarbij wij daarna twee uur durend interieuradvies geven.
Op deze manier heb je overzicht in je spullen en weet je ook of je daadwerkelijk meer ruimte nodig hebt.

Styling

Maar hoe style je nu die open kasten en wandplanken nu eigenlijk? Hoe laat je die mooie of emotioneel waardevolle spullen het beste tot zijn recht komen? Dat doe je door gericht aandacht te besteden aan de styling van de kasten. We geven je een aantal tips die het gemakkelijker maken.

Tip 1
Geef spullen de ruimte. Dus zorg dat je kasten niet overvol zijn. Een uitzondering kan een boekenkast zijn die volledig gevuld is met boeken maar zorg ook daar voor rust en ruimte.

Tip 2
Wederom een tip om visueel rust te bewaren: kies voor een rustig materiaal of kleurenpalet. Je hoeft hier niet heel strict in te zijn maar je zult merken dat als je een aantal kleuren of materialen de boventoon laat voeren dat het er mooier en rustiger uit zal zien. Vervolgens is het mooi als je hiervan een mix maakt. Denk aan bijvoorbeeld mooie boeken, iets transparants zoals glas en een foto of print.

Tip 3
Het is een beetje Nederlands, die drang om alles in tweevoud neer te zetten. Twee dezelfde kandelaars of vazen, twee dezelfde planten. Je hebt het vast vaker gezien. Wil je dit doorbreken, denk dan niet meer in even aantallen, maar in oneven.

Tip 4
Gebruik lagen in de styling. Dus zet bijvoorbeeld een mooie print of foto tegen de achterwand met een kleiner item ervoor. Of leg een mooi element op een stapel met boeken. Op deze manier maak je kleine stillevens die interessant zijn om naar te kijken.

Tip 5
Experimenteer! Maak je kast leeg en probeer verschillende dingen uit. Ga even op een afstandje kijken hoe het er uit ziet of het goed voelt. En zo niet, probeer gewoon weer iets nieuws. Soms zijn het hele verrassende opstellingen die werken. Dus wees niet bang en probeer van alles uit. Als je in het proces een foto maakt van een opstelling kun je ook altijd weer terug naar iets dat je eerder had gemaakt.

Design Details

buffetkast van mangohout

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *