FAQ | verlichting

01 mei 2018

Het is weer tijd voor een blogpost in de categorie FAQ. Hier beantwoorden we knelpunten die we regelmatig terugzien bij onze opdrachtgevers. Daarnaast vragen mensen in het dagelijks leven ons vaak terloops of wij een antwoord hebben op een specifieke interieurvraag. We helpen jullie graag verder met tips en ideeën. In deze blogpost staat duurzame verlichting centraal.

Als je een huis inricht, vergeet dan vooral niet om verlichting in het plan op te nemen. Een verlichtingsplan maken is een specialiteit op zich. Een verlichtingsplan bestaat uit een mix van diverse soorten verlichting zoals sfeerverlichting en functionele verlichting. Zo’n plan vraagt aandacht en zorg en is helemaal op de ruimte afgestemd. Heb je hulp nodig bij het maken van een verlichtingsplan? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
Als het plan gereed is, volgt de keuze voor armaturen ofwel de lampen zelf. Ook hier is enorm veel keuze en helemaal af te stemmen op de ruimte, de functie en de gewenste interieur stijl. Hier kun je direct rekening houden met het type lichtbron. Wij kiezen graag voor een duurzame oplossing. Welke mogelijkheden zijn er zoal? Wij bespreken er een aantal:

Zuinige verlichting

Je kunt het bijna niet meer voorstellen maar het is nog niet zo lang geleden dat gloeilampen uit de winkels verdwenen. Omdat gloeilampen vaak aangenaam licht gaven, stonden veel mensen niet te springen om deze te vervangen. Maar er kleven nu eenmaal ook nadelen aan gloeilampen: ze gebruiken veel energie en hebben een kortere levensduur. En gelukkig werden de vervangers ook steeds beter. Spaarlampen en led lampen ontwikkelen zich in een razend tempo en nu is het licht vaak net zo prettig als de oude lampen. Met als bijkomend voordeel een langere levensduur en bovendien een energiezuinige keuze. Een duurzame oplossing die onze voorkeur heeft.

Slimme verlichting

Wij zijn liefhebbers van slimme verlichting in huis. Deze energiezuinige led verlichting is op afstand te bedienen met een afstandsbediening of via een app. Of je stelt een programma in dat aansluit bij je leefgewoonten. Hiermee gaat het licht aan zodra je thuiskomt van je werk of dimt het licht automatisch in de slaapkamer als het tijd is om te gaan slapen. Het is ook prettig dat je het type licht en de sterkte ervan kunt aanpassen naar de functie die je nodig hebt. Eenzelfde lichtbron is gemakkelijk feller te maken als je iets wilt lezen of juist zachter en warmer als je wilt ontspannen.
Je kunt kiezen om bestaande lampen slim te maken door er een slimme lichtbron in te draaien of je kiest voor een lamp mét slimme verlichting. Philips HUE heeft veel opties maar ook IKEA heeft slimme verlichting in de collectie.

 

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *