De grote slaapkamer wissel

03 mei 2018

Zoals jullie misschien weten zijn wij er onlangs even uit geweest. Even wat extra tijd voor onszelf om te werken aan persoonlijke ontwikkeling maar ook om gewoon even meer tijd te hebben voor projecten die er steeds niet van komen. Je leest er hier meer over.
Zo was Tessa al een tijd bezig met een grote wissel van slaapkamers in haar huis. En in de pauze ging ze hier dan ook verder mee aan de slag.

Van een grote slaapkamer naar een knusse kamer

Deze wissel van kamers is gestart met de make over van de kamer van Bente, de jongste van de drie. Dit was een behoorlijk klus maar daar stopten Martin en Tessa niet. De oudste dochter Roos gaf al een tijdje aan dat zij graag wat meer ruimte zou willen omdat zij ook veel tijd op haar kamer doorbrengt; voor school en met haar vriendinnen. Tessa maakte een plannetje waarbij de grote ouderslaapkamer Roos haar kamer zou worden en dus de knusse zolderkamer de kamer van Martin en haarzelf.

Je kunt de basis waar Tessa mee aan de slag ging hier bekijken. Het is een kamer met bescheiden afmetingen en schuine wanden. Dus koos zij ervoor om de kamer alleen te benutten om te slapen. De garderobekasten kregen een efficiënte plek op de overloop. Bovendien maakte Tessa gebruik om een grove scheiding te maken in winterkleding en zomerkleding. De kleding buiten het seizoen ligt nu op de vliering en daardoor is een kleinere kast ook mogelijk.

Het bed staat dus centraal in de ruimte. Zij maakten bovendien een hoofdeinde op maat die zorgde voor rust in de ruimte: het bed heeft op deze manier een vaste plek in de ruimte. Verder maakten zij met aangepaste elementen van IKEA een mooie maatkast in de kleine nis. Omdat het bed de hoofdrol speelt in de ruimte, koos Tessa voor een heerlijk donzen dekbed en linnen dekbedovertrek en kussenhoezen.

Verder blijft de ruimte leeg en rustig, precies hetgeen wat Tessa en Martin graag hebben in hun slaapkamer als balans voor hun drukke leven. Een enkele print op de wand brengt voldoende sfeer.

Credits

Omslag en eerste beeld Tessa Weerdenburg
Collage 1 | 2 | 3 | 4
Colour Studies print | Betón

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *