Gestyled door | demammavan

13 feb 2024

Vandaag nemen we een kijkje in de keuken, letterlijk, bij Annemarie Geerts. Misschien ben je haar wel eens tegengekomen op Instagram; daar neemt ze op haar account @demammavan ruim negentigduizend volgers mee in haar dagelijkse leven. Het volgersaantal geeft wel aan dat het een bijzonder alledaags leven is. Annemarie heeft samen met haar man Maarten acht kinderen en woont in Den Haag. Je ziet haar dagelijkse routines en leert zo het gezin kennen.

Update van een goede keuken

De keuken van Annemarie speelt, zoals bij zoveel gezinnen, een centrale rol in het gezin. Maarten en Annemarie deden een aantal aanpassingen aan de lay-out van hun huis waardoor er bij de keuken een knusse lichte, tweede zithoek ontstond. Op die plek wordt in de ochtend rustig koffie gedronken om vervolgens de drukke dag te starten. Of juist gezamenlijk geborreld aan het einde van een weekenddag.

De keuken is gemaakt van hoogwaardige materialen: RVS apparatuur, fronten met linoleum en hardstenen blad. De vele metalen grepen sprongen in het oog en precies daar komen wij om de hoek kijken. Annemarie wilde graag een warme touch aan de keuken geven. En laat dat goed kunnen door de metalen grepen te vervangen met houten grepen op maat.

Annemarie: “De keuken is echt nog helemaal goed. Het is een keuken die met veel zorg is gemaakt door een familielid en kan nog jaren mee. Maar ik stoorde me aan de metalen grepen. Destijds vond ik ze prachtig en functioneel. Maar nu is mijn behoefte veranderd. Ik wil graag meer warmte zonder de hele keuken te moeten verbouwen. Bovendien hadden de metalen handgrepen ook wel wat nadelen. Ze staken 4 cm uit en hadden gemene hoeken waar menig kledingstuk aan is blijven hangen en daardoor kapot is gegaan.”

Hulp bij de juiste keuze

We gingen bij Annemarie langs om de keuze voor de greep wat makkelijker te maken. Er zijn namelijk verschillende houtsoorten, twee vormen en verschillende afwerkingen. We nemen bij zo’n afspraak alle opties mee. De keuken van Annemarie is aan de ene kant bekleed met off-white linoleum en de andere kant zwart. Dus het duurde even voordat de juiste match gevonden was. Annemarie koos voor noten, round en onbehandelde grepen. Na de keuze van het materiaal hebben wij de grepen opgemeten én de bestaande boorgaten overgenomen. Op deze manier is installeren van de nieuwe houten grepen een fluitje van een cent. Hou er wel rekening mee dat een vaatwasser, diepvries of koelkast net wat ingewikkelder kan zijn, afhankelijk van het type apparaat. De front moet namelijk even los van het apparaat om daarna weer teruggeplaatst te worden.
Om de grepen gezinsproof te maken heeft Annemarie de grepen laten behandelen met parketlak. Dat is iets dat je prima zelf kunt doen.

Duurzame keuze

Wij worden zo blij van dit soort mini make overs. De keuken was in de oorspronkelijk vorm prima. Maar, zo laat Annemarie ons weten, met de nieuwe grepen voelt het voor haar een beetje als een nieuwe keuken. En omdat de keuken zich midden in het huis bevindt, bepaalt hij ook de sfeer. De gewenste warmte is nu toegevoegd en zo kan de keuken weer jaren mee.

Inspiratie voor anderen

Doordat Annemarie de verandering deelde via Instagram raakten volgers geïnspireerd en wisten ook zij de weg naar nieuwe handgrepen te vinden. Denk je dat jouw keuken ook opknapt van nieuwe houten handgrepen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee in de mogelijkheden. Je kunt ook een advies inplannen dat wij bij je langskomen of elkaar digitaal treffen. Je vindt deze adviezen bij ons in de shop, het digitale advies is kosteloos.

Credits

foto’s door Judith Stam | Atelier Juvé

Design Details

houten handgrepen maatwerk | noten onbehandeld (later gelakt met parketlak)
kosteloos advies houten handgrepen
advies houten handgrepen bij je thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *