Maatwerk Sticks bestellen | wat je moet weten

09 apr 2024

Wat leuk dat je interesse hebt in maatwerk houten handgrepen. In onze shop vind je een tool waarmee je direct de kosten van jouw houten handgrepen op maat kunt berekenen. We geven je graag nog wat extra informatie zodat jij gemakkelijk de keuzes kunt maken.
Heb je toch nog vragen, mail ons gerust op shop@designstudionu.nl of via contact en we helpen je graag verder.

Boorgaten

Wil je bestaande grepen vervangen? Meet dan de huidige boorgaten op door aan de achterkant van de deur of lade het midden van de schroef tot het midden van de volgende schroef te meten. Dit heet de hartafstand ofwel de hart op hart afstand.
Goed om te weten is dat de boorgaten bij standaardgrepen 32 mm is of een veelvoud daarvan, wellicht is dit bij jouw bestaande grepen ook het geval.  We hebben verschillende standaardmaten in onze collectie met ook deze maatvoering. Zo hebben de greep van 5 cm en van 7,5 cm boorgaten met 32 mm afstand, de greep van 15 cm 128 mm, de greep van 20 cm 160 mm en die van 25 cm 190 mm. Mocht jouw maat er niet tussen zitten of je wilt een eigen maat kiezen? Dan is maatwerk dé oplossing voor jou.

Zijn de grepen bestemd voor nieuwe kastdeuren, keukendeuren of laden? Dan heb je de volledige vrijheid om maat van de boorgaten op te geven. Wij adviseren om 20 mm afstand te houden van het einde van de greep. Daarmee voorkomen we dat het boorgat en dus de greep splijt. Even een voorbeeld: Wil je een greep van 60 cm, dan adviseren wij de boorgaten op 560 mm.
Is de greep langer dan 700 mm dan voegen we een extra boorgaten in het midden toe.

Heb je speciale wensen of vragen? Bij het invulveld opmerkingen kun je die aangeven.

Planning 2024

Je bent vast benieuwd hoe lang de levertijd is van maatwerk. Gemiddeld is dit drie weken. Wij werken met hele lange basislengtes van soms wel 240 cm lang en hebben daar altijd een voorraad van staan. Van die lange Sticks maken wij maatwerk en de voorraad standaardmaten Sticks. Elke drie weken halen wij de maatwerkopdrachten op van de werkplaats die uiterlijk de week ervoor zijn besteld.

Voor 2024 zijn dit de geplande data tot de zomersluiting

Afwerking

De houten producten in onze shop waaronder de houten handgrepen en Pegrail zijn onbehandeld. Wij hebben hiervoor gekozen omdat dan alle mogelijkheden voor afwerking van het het product nog open liggen. Sommige klanten kiezen er voor de handgreep onbehandeld te laten en het hout op een natuurlijke wijze te laten verkleuren door blootstelling aan licht en aanraking. Dit kan natuurlijk: het hout gaat dan leven. Of wellicht wil je een handgreep mee laten spuiten met de kleur van de kastdeur. Ook dat kan gemakkelijk bij een onbehandelde greep. Anderen willen juist het hout tegen het proces van veroudering beschermen. Wij bieden verschillende behandelingen in onze shop: olie en bijenwas.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *