Maatwerk Sticks bestellen | wat je moet weten

01 sep 2022

Wat leuk dat je interesse hebt in onze Maatwerk Sticks. In onze shop vind je een tool waarmee je direct de kosten van jouw houten handgrepen op maat kunt berekenen. We geven je graag nog wat extra informatie zodat jij gemakkelijk de keuzes kunt maken.
Heb je toch nog vragen, mail ons gerust op shop@designstudionu.nl of via contact en we helpen je graag verder.

Boorgaten

Wil je bestaande grepen vervangen? Meet dan de huidige boorgaten op door aan de achterkant van de deur of lade het midden van de schroef tot het midden van de volgende schroef te meten. Dit heet de hartafstand ofwel de hart op hart afstand.
Goed om te weten is dat de boorgaten bij standaardgrepen 32 mm is of een veelvoud daarvan. Dat zie je ook terug bij onze standaardgrepen. Zo heeft onze handgreep in maat 2 boorgaten met 32 mm afstand, maat 3 128 mm en maat 4 zowel 160 mm als 190 mm.

Zijn de grepen bestemd voor nieuwe kastdeuren, keukendeuren of laden? Dan heb je de volledige vrijheid om maat van de boorgaten op te geven. Wij adviseren om 20 mm afstand te houden van het einde van de greep. Daarmee voorkomen we dat het boorgat en dus de greep splijt. Even een voorbeeld: heb je een greep van 600 mm, dan zouden de boorgaten op 560 mm komen.
Is de greep langer dan 700 mm dan voegen we een extra boorgaten in het midden toe.

Heb je speciale wensen of vragen? Bij het invulveld opmerkingen kun je die aangeven.

Planning 2023

Je bent vast benieuwd hoe lang de levertijd is van maatwerk? Gemiddeld is dit drie weken. Wij werken met hele lange basislengtes van soms wel 240 cm lang en hebben daar altijd een voorraad van staan. Van die lange Sticks maken wij maatwerk en de voorraad standaardmaten Sticks. Elke drie weken halen wij de maatwerkopdrachten op van de werkplaats die uiterlijk de week ervoor zijn besteld.

Voor 2023 zijn dit de geplande data:

Afwerking

De houten producten in onze shop waaronder Stick, Pegrail en de kruk zijn onbehandeld. Wij hebben hiervoor gekozen omdat dan alle mogelijkheden voor afwerking van het het product nog open liggen. Sommige klanten kiezen er voor de handgreep onbehandeld te laten en het hout op een natuurlijke wijze te laten verkleuren door blootstelling aan licht en aanraking. Dit kan natuurlijk: het hout gaat dan leven. Of wellicht wil je een handgreep mee laten spuiten met de kleur van de kastdeur. Ook dat kan gemakkelijk bij een onbehandelde greep. 
Anderen willen juist het hout tegen het proces van veroudering beschermen. Wij bieden verschillende behandelingen in onze shop namelijk olie en bijenwas.

 

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *