Momenten | November

05 dec 2019

We delen hier graag momenten zoals in een dagboek. Momenten zoals een blik achter de schermen, een bezoek bij een klant, de voorbereiding op een presentatie maar ook kennis en inspiratie. We kijken terug op elke maand en lichten toe wat er die maand is gebeurd. Vandaag is de maand november aan de beurt.

Nieuwe werkplek in 2020

Laten we beginnen bij een van de spannendste ontwikkelingen in november: we hakten de knoop door om iets te gaan zoeken waar we meer ruimte hebben om onze plannen uit te voeren. Niet slechts een studio voor onze huidige werkzaamheden, zoals projecten en de webshop, maar ook voor creatieve samenwerkingen. En zoals dat vaak gaat als je zoiets besluit: er kwam snel iets langs wat heel geschikt zou kunnen zijn. In november bezochten we het pand meerdere malen en hadden besprekingen met de inspirerende eigenaar. En we zullen het ook maar verklappen: we zijn tot overeenstemming gekomen. In 2020 zitten we midden in het centrum van Delft.

Terugkerende opdrachtgever

Uiteraard werkten we ook aan onze projecten, zowel zakelijk als particulier. Een daarvan is een zakelijk project met een leuk achtergrond verhaal. Wij maakten zeven (!) jaar terug de ontwerpen voor het huidige kantoor en nu gaat Eleven verhuizen in hetzelfde pand naar een grotere verdieping. Deze verdieping heeft langere tijd te huur gestaan en hebben wij eerder voor de eigenaar van het pand onder andere elementen ontworpen die meer zichtbaar maakten wat er mogelijk is met de enorme ruimte. Eleven zal deze elementen gebruiken in hun nieuwe kantoor en daarmee is het cirkeltje weer rond. Grappig hoe soms alles bij elkaar komt toch?

Because We Carry

In november was Black Friday overal. En dit jaar viel het ons op dat er ook een sterke tegenbeweging merkbaar was. Zo stimuleerden men elkaar om te shoppen bij kleine duurzame ondernemers en andere ondernemers gaven geen korting maar beloofden een andere tegenprestatie zoals het planten van bomen of het steunen van een goed doel. Dat laatste deden wij ook. Wij houden niet van shoppen om het shoppen, van het impulsief aanschaffen vanwege de hoge korting om er later wellicht spijt van te hebben. Als onze klanten onze grepen kopen, dan vinden wij het fijn idee dat zij daar jarenlang plezier van hebben. Een deel van onze omzet doneerden wij aan Because We Carry. Wij willen iedereen bedanken die een order heeft geplaatst. Samen met jullie hebben we een bijdrage kunnen leveren aan verandering.

Slow Entrepreneurship

Wie ons volgt op Instagram ziet dat wij slow entrepreneurship promoten. Maar wat bedoelen wij er nu mee? Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken, als vervolgens de crisis in 2008 toeslaat wordt het nog een stuk pittiger. Het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Die eerste periode hebben we gehold als gekken en pakten we alles aan wat op ons pad kwam. Dat maakte dat wij er na ruim elf jaar nog zijn maar ook dat wij onze creatieve sprankeling soms bijna dreigden te verliezen. Toen we ons dat realiseerden, hebben we heel bewust rustiger aan gedaan. Nu zijn we zeker niet achterover gaan leunen maar ondernemen wij heel bewust en dus slow. We kiezen bewust voor opdrachten en die krijgen onze volledige zorg en aandacht. Ook houden wij de schoolvakanties vrij in de planning om diezelfde zorg en aandacht te geven aan onze gezinnen. Dat maakt ons gelukkig waardoor we na zo’n pauze weer met energie aan de slag gaan.

Volgende maand weer Momenten, we zijn benieuwd hoe we de laatste maand van 2019 zullen afsluiten. Hier lees je meer over Momenten van oktober.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *