Team Design Studio Nu | Marloes Altena

06 mrt 2023

Design Studio Nu groeit en werkt inmiddels samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise. We stellen graag elk teamlid aan jullie voor. In dit bericht leren jullie Marloes Altena iets beter kennen.

Marloes Altena

Marloes stuurde ons in 2021 een mail dat zijn een stageplek zocht. Nu krijgen we best veel aanvragen voor een stageplek maar Marloes haar brief en portfolio viel direct op; ze stak er toen al bovenuit. Ook zagen we al snel dat ze haar opleiding volgde en woonde in Twente. Dat maakte ons ook nieuwsgierig naar haar gedachten hierover. Een kennismaking volgde en het klikte. Marloes had het plan rondom haar stage helemaal uitgestippeld en koos bewust voor een stage in deze regio. Voor haar stage zou ze vanuit Enschede naar Den Haag verhuizen. Zo gezegd, zo gedaan. Een stageperiode volgde en Marloes werkte zichzelf in bij de projecten én was een vaste kracht in de shop. Dat kenmerkt Marloes. Ze is iemand die van aanpakken houdt.
Na de stage rondde al snel haar opleiding van interieuradviseur af. We hielden contact en al snel werd duidelijk dat Marloes verder zou gaan waar ze bij het einde in haar stage was gebleven. Zo is ze niet alleen onderdeel van het projectteam onder leiding van Tessa. Ze ondersteunt Nathalie ook bij de shop werkzaamheden.

Ook Marloes stelden we een aantal vragen. Het voelde alsof we een vriendenboekje voor volwassenen invulden. Dus ben je benieuwd naar Marloes? Lees dan vooral verder.

Kun je jezelf voorstellen?

Hi! Ik ben Marloes Altena en ik kom uit Enschede, het oosten van Nederland. Ik ben geboren en opgegroeid in een heel warm gezin waar ik nog altijd veel fijne momenten mee beleef. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik voor een half jaar naar Den Haag verhuisd om stage te kunnen lopen bij Design Studio Nu. Inmiddels heb ik mijn opleiding afgerond en werk ik als freelancer bij Design Studio Nu. Tijdens mijn werk houd ik mij bezig met interieur projecten en voer ik ook werkzaamheden uit voor de webshop. Erg divers dus!

Wat is jouw passie?

Wat is mijn passie, dat is een goede vraag. Ik denk dat mijn passie zeker in de interieurwereld ligt. Ik krijg veel energie van het ontwerpen van fijne ruimtes en om onderdeel te mogen zijn van een proces dat zo persoonlijk is. Als je klanten dan blij kan maken met een ontwerp voor een ruimte die hun veilige basis gaat vormen dan vind ik dat heel bijzonder.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Omdat ik nog jong ben zijn dat heel veel dingen. Graag wil ik nog veel van de wereld zien en ontdekken. Alleen maar ook samen met geliefden. Naast het zien en ontdekken van de wereld verlang ik ook erg naar een eigen plekje en staat het kopen en verbouwen van mijn droomhuis(je) ver bovenaan mijn bucketlist. Ik kan heerlijk wegdromen bij het idee van het hebben van een eigen plek waar ik kan bouwen aan een fijne toekomst.

Wat is jouw interieurtip aan anderen?

Investeer in tijdloos en kwalitatief meubilair. Persoonlijk vind ik het een mooi idee dat meubilair met je mee kan groeien en door de jaren heen meer persoonlijke waarde krijgt. Denk er bijvoorbeeld aan hoe een eetkamerstoel met je meegaat door verschillende fases van je leven. Misschien kocht je hem wel toen je, je eerste woning introk en zitten jaren later je kinderen op de stoel die je toen kocht. Bij tijdloosheid kan je ook denken aan kleuren en materialen. Hou de basis rustig en vul deze aan met natuurlijke kleuren. Wil je toch meer uitgesproken kleuren of juist trendkleuren in je interieur toepassen? Pas deze dan toe in de details van je interieur zoals een kussen of kandelaar. Deze items kun je gemakkelijk vervangen.

Wat maakt jou aan het lachen?

Een heleboel dingen. Van de humor van mijn vader tot mensen die met veel mimiek en emoties een grappig verhaal vertellen. Maar ik kan ook heel hard lachen om kleine, stomme dingetjes.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Pfoe, ik heb denk ik niet echt een favoriete vakantiebestemming. Als ik op vakantie ga, vind ik het leuk als de bestemming divers is. Ik hou erg van kamperen; ik vind het fijn om even ‘back to basic’ te gaan en tijd door te brengen in de natuur. Of dit nou bij de zee of op het platteland is, dat maakt me niet uit. Ik kan bijvoorbeeld heerlijk tot rust komen in Zuid-Frankrijk met zijn velden vol zonnebloemen en schilderachtige dorpjes. Maar net zo goed houd ik ook van de Italiaanse kust of Scandinavië, waarbij ik de Scandinavische leefstijl heel inspirerend vind. Daarnaast hou ik ook erg van de veelzijdigheid van een citytrip naar grote steden zoals Antwerpen of Londen.

Wat is je favoriete film?

De eerste film die in mij opkomt is Begin Again. Begin Again is een film die ik steeds opnieuw kan blijven kijken. Ondanks dat het einde heel mooi en positief is, blijft het me ontroeren en zit ik altijd met tranen in mijn ogen te kijken. Gelukkig maken de tranen daarna snel weer plaats voor een flinke stoot positiviteit omdat ik altijd ontzettend vrolijk word van deze film.

Wat was je favoriete vak op school?

Beeldende vorming was het vak waar ik altijd het meest naar uitkeek. Niet alleen omdat het gegeven werd door mijn favoriete docent. Ook omdat het twee uurtjes waren waarin ik mijn creativiteit de vrije loop kon laten gaan. Toen ik van niveau veranderde, werd maatschappijkunde mijn favoriet. Ik vind maatschappelijke onderwerpen, met name politiek, erg interessant.

Wat is je favoriete onderdeel van je werk?

Hmm, weer een lastige vraag. Er zijn verschillende onderdelen die ik heel erg leuk vind. Voor de shop is dit toch wel het mooi inpakken van bestellingen met het idee dat het echt een cadeautje is voor degene die het uitpakt. Want wie wordt er nou niet blij van een mooi ingepakt product? Voor de projecten vind ik dit ook een lastige vraag om te beantwoorden. Elke fase in een project heeft iets leuks en in elk project zit een uitdaging. Maar als ik er goed over nadenk, denk ik dat ik het ontwerpen van een maatwerkmeubel het leukst vind. Het blijft bijzonder om na te denken over een meubel dat waardevol gaat zijn voor de klant, jarenlang meegaat en ook eventueel aangepast kan worden naar nieuwe situaties.

Hoe kom je tot een nieuw idee of concept voor een project of product? Wat is je creatieve proces?

Ik denk dat mijn creatieve proces begint bij de behoeftes en de persoonlijkheid van de klant. Op wat voor manier leeft de klant en welke behoeftes kunnen hier aan gekoppeld worden? Heeft de klant een druk leven en dus de behoefte om thuis helemaal tot rust te kunnen komen of moet er juist een fijne thuiswerkplek komen? Met een antwoord op dit soort vragen start bij mij het creatieve proces om deze behoeftes op een mooie manier samen te laten komen in de ruimte en aan te vullen met kleuren en materialen.

Wat inspireert je in je werk?

Er zijn verschillende dingen die mij inspireren in mijn werk. Eigenlijk kan ik op heel veel plekken inspiratie opdoen en ik geloof er ook zeker in dat je overal inspiratie kan vinden, zolang je maar om je heen kijkt. Wat mij ook inspireert in mijn werk zijn de klanten zelf. Ik vind het heel inspirerend dat ik als interieuradviseur onderdeel mag zijn van het proces waarbij je iemand anders zijn thuis gaat vormen en waarvan je weet dat diegene er mooie herinneringen gaat maken. Tot slot zijn het ook de brainstorm momenten met het team die mij veel inspiratie brengen. Het is leuk om te zien hoe iedereen op een andere manier tegen bepaalde dingen aankijkt en hoe je hieruit inspiratie kan opdoen.

Als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

Ik denk dat ik hier een heel cliché antwoord op kan geven. Als ik een dag alles kon doen wat ik wilde zou dit waarschijnlijk toch iets leuks doen met familie en vrienden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tripje naar een leuke stad, koffie drinken bij een gezellig koffie café en in de avond samen koken. Het gaat er vooral om dat ik tijd door kan brengen met de mensen om wie ik het meeste geef.

Waarom zou je anderen Design Studio Nu aanbevelen?

Ik zou Design Studio Nu aanbevelen omdat er met veel zorg gewerkt wordt aan interieurs. Of dit nou producten voor de shop zijn of interieur projecten. Wat ik heel sterk vind aan Design Studio Nu is dat er heel goed gekeken en geluisterd wordt naar wat de klant nodig heeft. Dit zodat het eindresultaat van een interieur niet alleen een mooi plaatje is maar ook echt past bij de leefstijl van de klant en dus de functies bevat die zij nodig heeft. Alles is heel goed doordacht en aangevuld met mooie materialen en meubels. Dat maakt Design Studio Nu in mijn ogen heel bijzonder.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *