Team Design Studio Nu | Nathalie van Egmond

17 apr 2023

Zoals we al eerder lieten weten is 2023 een bijzonder jaar voor Design Studio Nu. Vijftien jaar geleden startten Tessa en Nathalie met zijn tweeën Nu interieur | ontwerp. In 2016 veranderden we de naam naar Design Studio Nu. Er kwamen meer projecten en ook de shop groeide gestaag in omvang. Design Studio Nu werkt inmiddels samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise. In eerdere berichten las je meer over de vaste teamleden van Design Studio Nu. Wij kunnen als oprichters niet achterblijven en daarom delen wij ook graag de antwoorden op de vragen die wij iedereen stelden. In dit bericht staat Nathalie centraal. Nieuwsgierig naar de andere teamleden? Lees hier meer over Fleur, Marloes en Judith.

Nathalie van Egmond

“Je kunt in je leven zomaar een andere weg inslaan. Dat is bij mij het geval geweest toen ik rond mijn dertigste zoekende was. Ik had een leuke baan met groeimogelijkheden en leuke collega’s bij IKEA Nederland maar toch knaagde er wat aan me. Ik miste creativiteit. Ik besprak dit met mijn vriendin Tessa en het toeval was dat zij juist op zoek was naar een partner om haar bedrijf te laten groeien. Je leest daar hier meer over. Het was alsof puzzelstukjes in elkaar vielen en in 2008 besloten wij samen Nu interieur|ontwerp op te richten. Tessa is als interieurarchitect het creatieve brein van ons tweeën en mijn rol laat zich wat minder makkelijk beschrijven. Ik regel vooral van alles zoals van de communicatie, de shop tot de financiën. Ik merk tot op de dag van vandaag dat mijn achtergrond als psycholoog van nut is geweest in het groeien van Design Studio Nu.  Door deze weg in te slaan koos ik voor creativiteit en dat is de juiste keuze geweest. Het is heerlijk om dagelijks met mijn passie bezig te zijn.”

Kun je jezelf voorstellen

Mijn naam is Nathalie van Egmond-Fransen. Ik woon in Delft samen met mijn man Bas van Egmond. Samen hebben wij een samengesteld gezin met vier kinderen. Een meisje van 18 jaar, een jongen van 15 jaar, een meisje van 11 jaar en nog een meisje van 3 jaar. Een gezellige bedoeling dus met uiteenlopende leeftijden en interesses.
Mijn man is architect. Momenteel bouwen wij samen een eigen ontworpen vakantiehuis op de Veluwe. Mocht je daar meer van willen zien dan kan dat via Atelier Bast op instagram.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Oeh, ik vind dat lastig. Ik ben niet echt een reiziger want eerlijk gezegd best wel een huismus. Ik ga wel graag op vakantie. Ik hou van de steden Parijs en Berlijn. Ik ga niet op vakantie voor het weer, wel voor de ontspanning en het ontsnappen uit het dagelijkse leven. Ik vind het heerlijk om naar mooi vormgegeven interieurs te gaan. Dat mag ook helemaal buiten mijn eigen persoonlijke smaak zijn, je bent er immers op vakantie en gaat daarna weer lekker naar huis. Zo waren we afgelopen zomervakantie in een luxe blokhut in de bergen van Zuid Duitsland en dat vind ik heel bijzonder om tijdelijk als thuis te hebben.

Wat is jouw passie?

Ik heb het geluk om te werken met mijn passie namelijk interieur. Ik vind woongenot heel belangrijk. Ik ben zoals al gezegd dus een huismus en hecht heel veel waarde aan een plek waar ik me thuis voel. Ik ben ook van mening dat investeren in woongenot het dubbel en dwars waard is. En dan gaat het niet om luxe of de grootte van je huis maar om het welbevinden en dat is voor iedereen weer anders waar dat precies in zit.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Ondanks dat ik nu volop in het proces van een vakantiehuis bouwen zit, waarbij al het denkwerk en geregel ongeveer op een hoogtepunt is, zou ik zeggen: het bouwen van een woonhuis. Juist door de ervaring van het bouwen van het vakantiehuis is de wens ontstaan om dit nog een keer te doen en dan voor een woonhuis. We houden onze ogen open voor een plek waar we dit kunnen realiseren. Zo hebben wij laatst ons ingeschreven voor een zelfbouwkavel in de binnenstad van Delft maar zijn we helaas uitgeloot. Een meer landelijk stukje grond zou ook kunnen. Het ligt nog helemaal open en we zijn ook perfect tevreden met waar we nu zijn.

Wat is jouw interieurtip aan anderen?

Kies voor tijdloze en veelzijdige producten. Ik merk dat ik heel blij word van spullen die lang meegaan. Van meubels of accessoires waar je nog steeds blij wordt of misschien zelfs nog wel meer van geniet naarmate je het langer hebt. En met veelzijdig bedoel ik dat je iets steeds weer opnieuw kan toepassen. Soms op een andere plek in huis, soms met een andere functie. Op die manier voelt een product weer helemaal als nieuw zonder dat je iets hoeft aan te schaffen. Zo heb ik ook een wollen kleed gekocht bij IKEA van de IKEA PS collectie en die gaat al zo lang mee en is me dierbaar. Het is een picknickkleedje geweest, een kleed waarop baby’s lagen te spelen, waar we onder zaten op de bank en nu weer een plekje heeft gevonden in het vakantiehuis.

Wat maakt jou aan het lachen?

Ik kan heel hard lachen om gezichtsuitdrukkingen van mensen. En dan specifiek de blik. Als er bijvoorbeeld iets onverwachts gebeurt en de reactie op iemands gezicht. Dat is heel vaak aanleiding van heel hard lachen. Dat kunnen mensen in real life zijn maar ook in films of televisieprogramma’s.

Wat is je favoriete film?

Ik geloof niet dat ik een favoriete film heb. Er komt er niet een bij me op en dat terwijl ik als tiener in een videotheek heb gewerkt. Ik hou wel van de blije positieve films dus van feel good movies en romantische films. Ik moet heel snel huilen bij films, bij zowel blijde als verdrietige momenten.  De kinderen kijken standaard mijn kant op bij emotionele scènes om dan een beetje te lachen dat ik alwéér zit te huilen.

Wat was je favoriete vak op school?

Biologie! Zonder twijfel. Ik ben afgestudeerd als sociaal psycholoog maar voordat ik aan de studie Psychologie begon heb ik eerst een jaartje Biologie gestudeerd. Ik vind de natuur fascinerend en inspirerend. We kunnen als mensen veel leren van de natuur en met name hoe de natuur zorgt voor balans. 

Als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

Ik merk dat ik bij deze vraag het lastig vindt om te kiezen. Het woord ‘alles’ maakt dat ik het heel moeilijk vind omdat ineens ALLES mogelijk is. Enerzijds denk ik meteen aan leuke gezellige dingen doen met mijn gezin, zoals lekker naar de Efteling gaan. Anderzijds klinkt een hele dag niks hoeven, en alleen een beetje te lezen en luieren me ook heerlijk in de oren.

Waarom zou je anderen Design Studio Nu aanbevelen?

Als je Design Studio Nu inschakelt dan weet je dat jouw wensen en behoeften centraal staan. En niet zozeer een wensenlijstje dat je opgeeft, we duiken in je verhaal en proberen je te leren kennen. Op basis daarvan maken we het ontwerp. Natuurlijk speelt de ruimte zelf ook een hoofdrol. En die twee elementen samen zorgen voor een interieur dat klopt, lang mee gaat en helemaal bij jou past.

 

 

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *