Team Design Studio Nu | Tessa Weerdenburg

17 apr 2023

Zoals we al eerder lieten weten is 2023 een bijzonder jaar voor Design Studio Nu. Vijftien jaar geleden startten Tessa en Nathalie met zijn tweeën Nu interieur | ontwerp. In 2016 veranderden we de naam naar Design Studio Nu. Er kwamen meer projecten en ook de shop groeide gestaag in omvang. Design Studio Nu werkt inmiddels samen met een vast team van freelancers met elk hun eigen kracht en expertise. In eerdere berichten las je meer over de vaste teamleden van Design Studio Nu. Wij kunnen als oprichters niet achterblijven en daarom delen wij ook graag de antwoorden op de vragen die wij iedereen stelden. In dit bericht staat Tessa Weerdenburg centraal. Nieuwsgierig naar de andere teamleden? Lees hier meer over Fleur, Marloes en Judith.

Tessa Weerdenburg

Als we het hebben over de geschiedenis van Design Studio Nu dan staat Tessa bij de allereerste oorsprong. Al tijdens haar studie interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam werkte zij aan interieurprojecten. Dat waren toen nog losse projecten die te combineren vielen met haar studie en haar gezin. Direct na het afronden van haar studio richtte ze Nu ontwerp op. Uiteenlopende ontwerpopdrachten volgde en het gezin van Tessa groeide tegelijkertijd. Na de geboorte van de jongste dochter van Tessa in 2006 besloot zij op werkgebied de volle focus te leggen op haar ontwerpbureau. Zo gezegd, zo gedaan. Tot het moment dat zij in 2008 met Nathalie besprak dat die focus en groei eigenlijk nog beter zou gaan als zij de verantwoordelijkheden van een interieurarchitectuur bureau samen met iemand kon delen. Dat raakte een gevoelige snaar bij Nathalie die op een T-splitsing stond in haar leven. Dit gesprek leidde ernaartoe dat Tessa en Nathalie besloten samen verder te gaan als Nu interieur|ontwerp. Dit alles is dus nu vijftien jaar geleden.
Wil je meer weten wie Tessa is? Lees dan zeker verder wat zij voor antwoorden gaf op de vragen die wij ons team voorlegden.

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Tessa Weerdenburg. Ik woon nu nog in Pijnacker en samen met mijn man zijn we op dit moment ons droomhuis aan het realiseren in Delft. Het ligt aan de rand van de binnenstad. Als je eenmaal binnen bent, overvalt je de rust en het groen van onze buitenruimte. We hebben vier kinderen. Drie grotere dochters in de leeftijd van negentien tot en met zestien en een zoontje van twee en niet te vergeten een kleine teckel genaamd Saar.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Mijn favoriete plekken zijn niet perse gerelateerd aan een land of stad, meer aan de herinneringen die ik tijdens vakanties gemaakt heb. Wel heb ik twee favoriete steden waar ik nooit genoeg van kan krijgen, waar ik een gevoel van thuiskomen heb. Dat zijn Londen en Antwerpen. Engeland en Scandinavië zijn mijn favoriete landen.

Wat is jouw passie?

Ik heb meerdere passies. Ik denk dat ik het wel kan samenvatten in creativiteit. In mijn werk uit zich dat in het bedenken van mooie indelingen die er rustig uitzien maar toch alles bevat wat de klant wil. Dit is vaak een creatieve puzzel. Thuis hou ik van handwerken. Het geeft mij rust om dan even gefocust te zijn om iets te creëren. Ik maak vaak iets wat ik daarna thuis neer kan zetten. Zo heb ik pas met mijn jongste dochter een cursus pottenbakken gevolgd.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Ik zou graag piano willen spelen. In ons nieuwe huis heeft de piano op tekening ook al een plek gekregen. Ik kom uit een heel muzikaal gezin waar veel muziek gemaakt en gezongen werd. In mijn gezin hebben we nu de traditie om na het eten muziek aan te zetten en met elkaar zingend en dansend de dag af te sluiten. Daar worden we allemaal erg vrolijk van.

Wat is jouw interieurtip aan anderen?

Kijk wat onrust geeft in jouw omgeving. Vaak is dit onvoldoende opbergruimte en geen vaste plek voor de dingen die rondslingeren. Door het creëren van doordachte opbergmogelijkheden breng je rust in de ruimte en gaat de aandacht naar de elementen die je met zorg hebt uitgekozen. Maatwerk is hiervoor de perfecte oplossing en ook echt een goede investering. Het is de basis. Als je het ontwerp van het maatwerk element neutraal houdt, wordt het een onderdeel van de architectuur van de ruimte en verveelt het nooit.

Wat maakt jou aan het lachen?

Ik kan heel hard lachen om blunders. Niet op het moment zelf overigens maar als ik het later vertel aan mijn gezin of een vriendin dan moet ik vaak heel hard lachen.

Wat is je favoriete film?

Ik heb niet echt een favoriete film. Maar als ik toch een film zou moeten noemen is het Dirty Dancing. Die heb ik echt heel vaak bekeken. Ik hou van heel veel verschillende films van een film die honderd jaar geleden afspeelt tot horror.

Wat was je favoriete vak op school?

Handvaardigheid. Daar kon ik echt naar uit kijken. Aardrijkskunde vond ik ook een leuk vak. Mede omdat we een hele aardige leraar hadden die het goed en leuk kon uitleggen.

Als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

Grappig, want je zou denken dat je bij deze vraag van alles op zou kunnen schrijven. Toch merk ik dat ik er even over moet nadenken. Ik denk dat het neerkomt op genieten met mijn gezin, familie of vrienden. Maar als alles zou betekenen dat ik superkrachten zou hebben dan zou ik iedereen die het moeilijk heeft willen helpen. Zodat iedereen kan genieten.

Waarom zou je anderen Design Studio Nu aanbevelen?

Design Studio Nu creëert meer dan alleen een mooi interieur. We denken in oplossingen die samengaan met eenvoud en schoonheid. Door goed te luisteren naar de wensen van onze klanten ontstaat er een leefruimte waarin over alles is nagedacht. Hierdoor ontstaat er rust. En dat zit soms ook in kleine dingen die je in het begin misschien niet eens in de gaten hebt. We gebruiken veel natuurlijke materialen die zo min mogelijk schade brengen aan mens en natuur.

categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *