Tuinhuis | Een mini binnenkijker van het resultaat

29 jun 2017

Weet je nog dat we eerder schreven over het tuinhuis van Tessa? We vertelden over het hele proces dat vooraf ging aan het bouwen van het huisje en lieten inspiratie beelden en het ontwerp zien. We wilden zo graag het resultaat laten zien met een mini binnenkijker maar steeds kwam er iets tussen: of het weer was te slecht of de meisjes hadden er net lekker een tent in gebouwd of was het simpelweg te druk met projecten om te fotograferen. Maar nu is het eindelijk toch gelukt om zelf mooie foto’s te maken van het huisje en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Tessa ontwierp het tuinhuis en haar man Martin bouwde vervolgens stap voor stap het schattige huisje, precies volgens het ontwerp. Het idee was dat dit een echt eigen huis zou zijn voor de drie meiden. Ze kunnen er lekker rondhangen met vriendinnen, rustig lezen op de bank, knutselen aan tafel en zelfs slapen op de slaapverdieping. Er zijn verschillende flexibele oplossingen zodat het aansluit bij verschillende manieren van gebruik. Zo is de trap naar de slaapverdieping los zodat hij niet altijd midden in de ruimte beneden staat. Vanaf de tafel in de hoek van het huisje kijk je uit op het water. In de zomer zorgt het riet voor natuurlijke beschutting tegen de felle zon. De tafel is van een bescheiden formaat en schuif je gemakkelijk meer in de hoek of er juist vanaf als er meer mensen om heen moeten zitten. Tessa koos voor krukken en voor klapstoelen. Die krukken kunnen ook weer gebruikt worden als klein bijzettafeltje bij de bank én zijn stapelbaar. De bankhoes is ook afneembaar en wasbaar wat erg prettig is voor gebruik in een tuinhuis. Martin maakte stevige haken in de wanden waardoor er ook twee hangmatten in het huisje kunnen worden opgehangen. De meisjes genieten van alle mogelijkheden en laten hun fantasie de vrije loop.
De basis is, zoals jullie van ons gewend zijn, rustig en licht gehouden. Tessa schilderde alles wit waardoor de kleine ruimte altijd ruim en licht aan voelt, ook in de winter. De houten accenten geven wat warmte aan het geheel. De witte basis vult ze steeds aan met verschillende accessoires, het leuke is dat er van alles bij past en dat ze steeds een nieuwe sfeer kan creëren.

We zijn heel erg benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Zou jij ook zo’n huisje in de tuin willen hebben en hoe zou het er dan uit zien? We horen het graag!

Credits

Ontwerp tuinhuis Design Studio Nu
Realisatie tuinhuis Martin en Tessa Weerdenburg
Fotografie Design Studio Nu

Design Details

bank | dekbed Tas-ka | stoelen | lijsten | print | kruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.