Woonhuis | Ackerswoude, Pijnacker

Pijnacker

De opdrachtgevers van dit project zijn terugkerende opdrachtgevers. Dat is fijn omdat je weet dat ze tevreden zijn over de werkzaamheden die wij eerder hebben verricht én wij ze al goed kennen. Dat maakt het gemakkelijk om de wensen en behoeften in kaart te brengen en een passend ontwerp te maken. Eerder gingen wij met hun bestaande woning aan de slag. Dit keer mochten wij ze ondersteunen bij het maken van een interieurplan voor een nog te bouwen woning.

Een nieuwbouwwoning is best ingewikkeld voor onze klanten. Je moet heel vroeg in het proces keuzes maken zodat de aannemer het huis precies passend kan maken. De gemiddelde klant heeft echter nog geen compleet interieurplan liggen ruim voor de start van de bouw. Dat maakt het proces complex en is de expertise van een interieurarchitect erg handig. Vaak komen die keuzes al vroeg en moet het vervolgens ook snel aangeleverd worden. Zo ook in dit traject. We waren al betrokken lang voordat de eerste bouwwerkzaamheden gestart waren. De focus lag eerst op het interieurontwerp zodat technische beslissingen zoals verlichtings- en elektraplan en eventuele meerwerkopties gemaakt konden worden. Daarna volgt er doorgaans een wat rustigere periode waarin de aannemer gaat bouwen. Als het einde in zicht is, pakken wij de draad weer op en worden de plannen steeds meer ingevuld. Elke laag die erover komt, zoals materialen en meubilair maakt het geheel meer compleet.

Scroll naar beneden om verder te lezen, onder de sfeerbeelden van dit project

Credits

Interieurontwerp, uitvoering, realisatie en begeleiding door Design Studio Nu
Fotografie door Judith Vermeulen Atelier Juvé

Een landelijk klassiek karakter

De bouw van dit nieuwbouwhuis heeft een landelijk klassiek karakter. Deze stijl sprak de opdrachtgevers aan en zagen zij ook graag doorgevoerd worden in het interieur maar wel zo dat het past bij hun eigen persoonlijke voorkeuren.
Wij hebben dat onder andere gedaan door een moderne ensuite te creëren die het woongedeelte gedeeltelijk afscheidt met de keuken en eettafel in de keuken. In de keuken is een een aparte eettafel – er is ook nog een tweede eettafel in de eetkamer – waar je de gezelligheid van de keuken ervaart. Het hebben van twee van deze zitplekken aan een tafel is handig als je graag even ontbijt in de keuken of daar een krant leest. Ook kan je gemakkelijk iemand gezelschap houden terwijl een ander in de keuken bezig is.

De keuzes voor materialen in dit project zijn mooi uitgebalanceerd: enerzijds modern zoals de gladde gietvloer en stalen deuren, anderzijds warm en comfortabel door het gebruik van warme natuurlijke materialen waaronder het eikenhout van de ensuite.

Ook bijzonder is het erfstuk, een antiek kastje, dat een belangrijke plek mocht krijgen in het interieur. We kozen ervoor het kastje een plek te geven en daaromheen een moderne minimalistische maatkast te ontwerpen. Op deze manier komt het kastje het beste tot zijn recht en is het ook in balans met de rest van het moderne interieur.

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze