Woonhuis | Markt, Delft

Delft

Dit project is er een waar we met verschillende redenen met veel plezier op terugkijken. De opdrachtgever neemt contact met ons op en vraagt of wij het historische pand aan de Markt in Delft kennen. Natuurlijk kennen wij het: het ligt op een prachtige plek, is in de basis prachtig maar is in de loop der jaren wel wat verwaarloosd. De opdrachtgever heeft het plan om het rijksmonument uit 1887 volledig te herstellen, restaureren en aan de buitenzijde weer precies zo te maken als het jaren geleden ontworpen is. Ook wil hij het pand geschikt maken voor de toekomst en neemt duurzaamheid mee in de plannen.

Wij worden gevraagd voor het ontwerp interieurplan voor het woonhuis op de eerste en tweede verdieping. De fijne samenwerking met de opdrachtgever zorgt voor een langdurige samenwerking waarbij een compleet interieurplan hebben gemaakt en tevens hebben ondersteund tijdens de uitvoering en realisatie, die steeds in delen wordt uitgevoerd.

De opdrachtgever heeft een duidelijke visie voor het gebruik van het monumentale pand in het centrum van Delft. De begane grond wordt gebruikt voor commerciële verhuur en inmiddels zit al heel wat jaren Chocolate Company Café in deze ruimte.
De eerste en tweede verdieping met dakterras krijgt de bestemming van een woonhuis.

We ontwierpen de woonverdieping zo dat alle functies in elkaar met verbinding staan. De verdieping voelt hierdoor open en ruim maar behoudt ook zijn knusheid. De woonkamer bevindt zich in de historische serre en heeft prachtig uitzicht op de Delftse markt de Nieuwe kerk. Het kleurpalet van de basis in huis is afgestemd op de kleuren van de kerk.
De keuken is open en ruim van opzet en biedt volop mogelijkheden tot eten en gezellig samen zijn. Opvallend is de flexibele logeerkamer op deze verdieping. Het bed kan worden uitgeklapt uit de maatwerkkasten op het moment van de aanwezigheid van gasten. Op andere momenten is dit een ruime extra zitkamer.

De slaapkamer op de bovenste verdieping grenst aan het dakterras. Het prachtige schuine dak speelt de hoofdrol in deze kamer en wij kiezen ervoor het bed midden in de ruimte te plaatsen en de ruimte onder de schuine wanden te benutten voor maatwerkkasten die voorzien in de behoefte van opbergruimte.

Jeroen Stolk

Opdrachtgever

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze